Längtade till stallet

Nu på kvällen fick jag en stark längtan att åka till Solbacken, men imorrn är det dags. Jag känner mig inte som en inbiten hästtjej så länge jag bor i Linköping, men här hemma klarar jag mig inte utan Figaro. Älskar att åka dit.

Särskilt när det går bra, som igår. Red honom igår morse. Red barbacka på volten och det som jag vet att han kan gjorde han perfekt. Kände bara att, såhär bra är han. Ska jag sluta rida honom eller lära honom mer, förfina allting? Det är ingen mening men imorgon ska vi träna slutor och enkla byten, bara för skojs skull.

Det kändes så underbart och samstämmigt, vet inte om jag vill rida med sadel imorrn. Struntar nog i den igen, bara för att jag kan. :P

Nostalgitripp


Och hästen då

Jo, det har regnat mer eller mindre häftigt hela dagen idag. Alla hästarna ville gå in till stallet, stanna i hagen var tydligen inte överhuvudtaget lockande. Jag tror att de har märkt av Amigos frånvaro men man kan ju aldrig veta säkert.

I vilket fall var Figaro riktigt på tårna och gillade inte tanken på att vara ensam. Det blev en hel del gnäggningar och taktande. Att Figaro är lite uppspelt är bara välkommet, han blir så loj i värmen annars. Han är fortfarande uppmärksam och trevlig.

I vilket fall kändes ju dressyr som totalt slöseri med tid så jag tog med honom ut en runda.

Enorm skillnad på honom denna gången dock kan tilläggas. Jag beskrev hur totalt omotiverad han var sist, idag börjar han redan nafsa i nosgrimman i sin iver att få på tränset, och gapar stort för bettet, öronen pekar glatt rakt fram när sadeln dyker upp. Han ville för allt i världen inte stanna kvar i boxen. Så total attitydförändring.

Ute var han lite tänd som sagt så en del bockningar och lite shyggande blev det allt, och en massa framåtbjudning. Väldigt trevligt. Synd att det var så blött och halt, så jag kände mig som en riktig glädjedödare som bara bromsade hela tiden.

<3 Figaro

EMO

Lillebror sa att bilden såg emo ut så...

Försöker bli bättre på att rita digitalt.


Litet inlägg

Sanna filmade mig när jag red Figge idag. Jag kände att han inte var på g, han ville inte ha tränset på sig. Han ville lägga sig ner med sadeln på och han ville inte gå ut genom stalldörren. Hmm... Inte på någe bra humör med andra ord. Jag lirkade ut honom ändå.

Jag gissar att han var trött efter att ha varit ute på natten och han hade nog en del träningsvärk från igår, det hade jag. Jag red honom igår ut med småtjejerna, han kämpade på bra men konditionen är inte på topp.

Kan har varit det som tog krutet ur honom idag. Men vi red ut en lång bit främst i skritt så jag tror det gick över lite. Men kändes tung och omotiverad på banan sen, lät honom hållas, verkligen inte seg, men just saknade det där lilla extra som han alltid brukar ha annars.

I vilket fall studerade jag filmerna och jämförde med en från sommaren 2009. Min sits, ja, inte är den perfekt men den har blivit MYCKET bättre! Skönt å se för annars brukar jag bara fokusera på vad som är fel och inte på vad som faktiskt blivit bättre. Mina armar och ben är helt annorlunda. Och mitt säte är inte längre en stolsits.

OCH FIGAROS GÅNGARTER, eftersom mitt säte blvit bättre och min följsamhet ökat så har hans gångarter avsevärt förbättrats. Främst syns det i galoppen, han lyfter på tre ben i taget numera, i en gammal video är han överhuvudtaget inte ren i sin galopp. Men the overall engagement är ju inte att höja i taket men han är ju en fjording, jag ska försöka få till lite mer rörlighet i de där bakbenen. Träna träna nu i sommar, slutresultatet kan ju inte bli sämre än det är nu


Livet är inte rosa tårtor

Jag lever på mina små rosa moln

men det är okej säg, utan dig finns inget jag,
utan konkurrens finns ingen vilja,
utan motgångar finns ingen låga.

Om man ej känt hat hur kan man känna kärlek

Om man ej känt sorg hur kan man känna lycka

Om man ej känt sig uppgiven hur vet man då att man är taggad

men det är okej, livet är inte rosa tårtor

Sommarlov!!

När det är sommar får man lov att ta sig tid att göra sådant man inte haft tid för under året :D Senaste gången jag lade upp en bild på den här bloggen var i november, och den var ful :P

TYP DET HÄR, blyertsskiss jag gjorde idag (lite kladdigt), men den sista rutan med dörren blev bra.



Knappt haft tid eller möjlighet att rita någonting de senaste två åren så det känns väldigt bra att sätta igång igen.

HATE!


RSS 2.0