Del 5


Bildkaos



Farah och jag lekte på Ringvägen idag.


Vi såg ett träd och vi bestämde oss för att ta oss till det trädet, kosta vad det kosta vill. Det var ganska enkelt men vi var tvungna att klättra en smula^^.


Vi ser samma färger


Jag köpte Godis! Stackars fastande Farah. Jag hade inte ätit någon lunch så jag köpte en macka, banan, kladdkaka och godis på kvantum. Ja, jag fick ont i magen, (jag har ingen självkontroll). Men Farah fastar, det är Ramadan. Men hon sa att det var okej. Först var jag ganska inne på att testa att fasta en månad, sedan kanske en vecka... en dag? Nej, fasta är inte för mig, som sagt ingen självkontroll.

Har dåligt lokalsinne också, men bara när jag ska till Ringvägen, Nynäshamns gator förvirrar mig.

Provade lite tolvcentimeters klackar för att det var kul. Inte något jag kommer att skaffa mig i framtiden.

 

Jag köpte ett par skor med vänskap av Farah, alltså alldeles gratis:P Betydligt mer komfortabel höjd.

 

 
Och jag tvingade henne att läsa ett sju sidor långt seriemanus (inga bilder, text text) det är på egen risk att vara min bästa vän. Men hon tog sig igenom det, på fastande mage också. Kom även med bra synpunkter, toppen!


Figaro

Åkte ut till stallet med mamma. Red dressyr. Vad jag vill säga om det är bara att han var lite seg, men fattade galopp från skritt och gjorde halt från galopp. Asså att han gjorde det fint då. Hehe...

Jaja sedan klicka jag honom också. Visa bara för mamma så han lärde sig inget nytt. Ska göra en film. När jag gjort den lägger jag in den här.

Och just det, var det någon som inte visste att jag är klumpig? Nä tänkte väl att alla visste om det. I vilket fall, min mamma målar huset. Vi har med andra ord en byggställning. Jag klättrade upp där med färg till henne. behöver jag skriva mer? Jag ramlade inte ner på riktigt. Men det stod en sådan där kort ihopfällbar stege som jag klättrade upp på. När jag klättra ner såg jag mig inte för och dråsade med benet mellan plankorna. Så kan väl säga att jag ramla ungefär en meter. några meter upp i luften. Mamma höll på att få en hjärtattack och helt ärligt jag också.

Del 4

Sida 4 I Wolfina läses från höger till vänster. Jag vet det kanske är lite svårt

Statistik

Ser inte min statistik längre. Irrriterande ju. Vet ej om någon läser. Jag hoppas bara att någon läser:D Sittter och fantiserar att jättemånga har läst................... Statistiken behöver inte komma tillbaka.

Ny design

Har designat om min blogg ändrat lite text och fixat utseendet. Bytte till svart textfärg blir lättare att läsa då tror jag.

Dikten som ska vara footer vill inte vara med, det är ett pågående projekt men den vill helt enkelt inte. 

Del 3

Sida 3 I Wolfina läses från höger till vänster. Jag vet det kanske är lite svårt

Kom igen kommentera lite mer på  bloggen. Fråga om vädret eller vad som helst^^

Red Amigo

Träna mig själv mer än jag träna Amigo.

Jag höll spöt i båda händerna vågrätt över manken. Då tvingas händerna att hålla sig i jämnhöjd och så. Det är jättebra för jag har en förmåga att inverka för mkt med händerna ibland. Jag överdriver för att hjälpa, men det själper nog mer. Red även utan stigbyglar. Helst hade jag ridit barbacka men det får vällan bli nästa gång istället. I vilket fall fina gensvar från hästen. När han väl piggnar till är han mycket lyhörd.

Efter ridningen söt va?


Titta jag släppte honom och sedan ville han inte röra sig mer.

Ronija var kär i Amigo, brunstig kanske.


Figaro fick vila, han ska gå två lektioner i eftermiddag.


Jag ryktade gjorde fyra fin märken i golvet^^



Gick och lämnade ett brev som hamnat fel, gick sedan hem genom skogen. Titta vad fint det är!


Del 2

Sida 2 I Wolfina läses från höger till vänster. Jag vet det kanske är lite svårt

Att göra

Lagade maten idag.  Fixade köket så mamma fick måla huset i lugn och ro. Köttfärsfyllda baguetter, mums. Recept finns i Vanstaskolans gamla hemkunskapsbok.

Skrev en att göra lista:

Komplettera skadeärrende


Kopiera:
 passet

europeiskt medicinkort

flygbiljett

försäkringsbevis

viktiga telefonnummer

packlista


Säga upp mobilabbonnemanget, lagom till 1 okt.


Skriva upp Adressen till
Hacienda dos Olivos

Svenska Ambassaden i Madrid


Skriva upp telefonnumret till

Svenska ambassaden i Madrid

stöld av kort

Hacienda dos olivos

SOS internationell KÖPENHAMN +4570105050


Lära mig enkla fraser på Spanska

såsom:

Jag heter

Jag vill åka till

Jag vill köpa

Tack så mycket

Ursäkta mig

Pratar du Engelska?


Köpa beige ridbyxor, ringa EKO, kolla på granngården. Kolla på Stav


Betala
mobilräkning

Halensräkning

TV-shop


Märka alla saker


Handla på apoteket


Sy om en av kepsarna


Köpa en shower and schampoo som luktar gott


Växla pengar

Ringa tandläkaren


köpa ett vägguttag som fungerar i olika länder.

Och jag skulle ha åkt 1 juli, hehe... Har så mkt tid att jag gör det här extra noggrant.


Del 1

Sida 1 I Wolfina läses från höger till vänster. Jag vet det är lite svårt

Sida 1 I Varulven läses från höger till vänster. Jag vet det kanske är lite svårt

Det här är en serie på 15 sidor. Jag gjorde den 2008. Jag tycker att den är söt^^


Flås flämt

Jag visste att jag var otränad men jag upptäckte hur otränad jag är då jag sprang en runda igår och red två hästar idag. Jag red dressyr, träna galoppfattningar och halter med båda hästarna. När jag skrittade av Figaro som jag red sist var jag så trött att jag först inte ens orkade med att hoppa av^^. Stackars Figaro måste ha funderat på vad jag höll på med. Och jag var sedan duktig och mockade, kämpar på.


Jag har ju tidigare sagt att hästarna är underbara. Nja, tydligen inte när man är trött. De körde över mig totalt på väg ut till hagen. Jag tyckte de var jättedumma, säger jag med glimten i ögat, men visst om en häst lyckas köra ner huvudet och beta och människan bara asgarvar skulle jag som andra häst också kört ner huvudet i gräset. Och tänk dig då att dina armar är som spagetti och en glupsk ponny i varje kraftlös arm, vad gör man? Kan tillägga att jag hade solhelosan salva i ena handen och en plastpåse kläder i den andra.


Nja det var inte så illa, de betade bara två ggr. Allt ordnade sig då jag lämpade av plastpåsen vid bilen och vid grinden stod de som änglar båda två.


Slutsats rekommenderar inte att vara trött vid hästhantering.


Jag kan ju nämna att både Amigo och Figaro var jätteduktiga. Figaro gick som en klocka.


Jag åker snart

Jag behöver en femliters injection tålamod, rakt in i hjärnan. 

Det är spännande för alla nu, börjar skolan. Högskolan. Jag är lite avundsjuk. Jag har så mkt fritid så att jag börjar ställa krav på mig själv att jag ska göra något med den. Men ibland vet jag inte vad och ofta orkar jag inte göra vad jag borde. 

Men det är inte så lång tid kvar nu. Jag har en del kvar att göra. Att köpa.

Nästa helg träffar jag hela släkten från mammas sida. Morfar fyller år. Det är det enda som är inplanerat, men det känns som om det är så mkt att göra att det är lika bra.

Fem veckor, är allt klart? Har jag tänkt på allt, är jag förberedd nu?

Jag är liksom inte nervös för alla främlingar jag ska träffa och hur hästarna är, hur jag ska bo och så. Jag hinner inte oroa mig för det för jag oroar mig bara för vad jag ska ha med mig. Och hur det ska få plats. Hur det ska väga mindre än 28kg.

På enorm plussida, så gick jag plus med 2000 kr. Min försäkring som tidigare kostade 5000, mamma betalade 1000, kostar istället 2008kr. Mamma hittade en annan försäkring. Den räcker till den 1 juni så då måste jag vara hemma.

Jätteglad över det, lite snopen när min vackra kamera kom utan minneskort. Hittade ett gammalt på 256MB som passade men jag gör bäst i att investera i ett nytt, så småningom.

Sånt är livet, som sagt Tålamod
Min lilla läkarboken

En av mina få färglagda bilder


Slöööö... men spelar bra musik

Ont i magen

Vilken slö dag. Jag har suttit vid datan och sökt bildinspiration hela dagen men inte ritat ett streck. Har inte gjort något annat. Borde ändra på det nu.

Linköping runda

Kom hit igår, till Linköping. Bråttom bråttom, åkte med familjen som skulle till Motala och fiska kräftor. Släppte av mig här två timmar senare än planerat. Typist min familj, men det var inte vårt fel för det var grannfamiljen vi släpat med oss som var segast.

Cyklade till en inflyttningsfest hos systers polare Johan. Sedan full cykelfart till nolledisco. Härlig stämning hos Linköpingsstudenter med overaller och t-shirts. Vissa hade ansträngt sig ännu mer och jag vet inte hur lyckat det var. Men tidig kväll ändå.

Oskar Emilia EmmaJohan emiliaSyster

Idag åkte jag, syster Annelie med hennes sambo Kristofer, till Motala. Mkt blåsigt så vi vågade oss inte ut på vattnet. men vi träffade allihopa i hamnen, där fanns små söta bodar, godisbod, hehe mums och en bod proppad med begagnade böcker, det var fint där. Åt kebabtallrik och min bascillrädde lillebror kom dit och åt av min mat! Högst oväntat, inga problem dock eftersom det var en giganstisk portion.

Träffades sedan på campingen, drog ihop alla oss ungar(ungdomar) och mamma till äventyrsgolf. Det gick inte så bra för mig, jag var inte bland de bästa och inte bland de sämsta heller. Det är åtminstone vad jag inbillar mig.

Imorgon ska jag följa med till Annelies medryttarhäst Czandor. Aldrig träffat honom förut. Men det ska bli kul.

Vad saker kan förändras

Jag är mkt glad idag.^^. Imorgon ska jag åka till Linköping och hälsa på syster (och Kristofer också).


Så skrev jag imorse. Nu är det kväll.


Idag är min dator världens sämsta. Inget program svarar och allt är jättesegt.


Jag antar att den håller på med uppdateringar och skit, men jag kan inte lyssna på musik och jag kan inte komma till ro om jag inte lyssnar på musik.


Varit rastlös pågrund av det. Sprang en runda på kvällen det underlättade, så nu har jag träningsvärk och är superseg, ungefär som min dator.

Men jag känner att humöret återvänder nu när all säkerhetskopiering är avslutad och så. Nu kan jag luta mig tillbaka och uppskatta att jag har en dator som fungerar igen.

Det är de små sakerna som som påverkar en.

Gammal bild igen, från 9e januari.


Hästsnack igen

Innan jag åkte ut till stallet hämtade jag min nya kamera.
Min samsung L210 med tillbehör

Jo, idag var jag ute på Lisö igen. Idag var en sån dag som Figaro tyckte att det verkade roligt att komma in. Skönt eftersom det är lättare att hämta Amigo samtidigt när båda uppför sig perfekt.


Jag har nämnt Figaro en del men inte skrivit särskilt mkt om Amigo, förklaringen är enkel, jag har inte hanterat Amigo för egen del på ett år eller mer. Det är ändå lite kul hur mitt horsemanshiputövande är så enkelt med Amigo, praktiskt taget alla hästar lyssnar jättebra. Har inte funnit något undantag ännu. I vilket fall jag skulle beskriva Figaro som uppmärksam men Amigo kan man beskriva som både uppmärksam och alert. Jag menar inte att Figaro är dålig, men han sätter mig ständigt på prov.


Min horsemanshipkunskap började jag skaffa mig för ungefär 8 månader sedan så Amigo har aldrig upplevt det förut. Men som sagt han var mer alert än Figaro. Förutom att flytta honom en smula innan jag satt upp så utövade jag vänskapsleken, den går ut på att du ska kunna röra hästen överallt. Amigo var lite kittlig men det gick över.


Vill du veta mer om NaturalHorsemanship? Gå in på www.equerry.se och läs artiklarna. För att veta mer om lekarna så kan du söka på "Parellis sju lekar".Vad jag har förstått så kan man antingen vara ranghög eller ranglåg. Om man flyttar på hästen utför man en dominanshandling. Om du låter hästen flytta på dig bevisar du att du är en ranglåg individ och ranghöga uppskattar inte initiativ från ranglåga och det är där man kan få problem med sin häst.

Amigo i måndags

Jag red Amigo. I högergalopp lade han först över mig på vänstersida men när jag insåg detta, det var ganska tydligt, så blev det bättre. Jag gjorde lite ledarskapsövningar från hästryggen. Genom att göra ledarskapsövningar, bestämma över tempot och hela tiden göra ritten intressant för hästen så finns det ingen anledning att använda spöt. Är du ranghög som ryttare behöver inte hästen protestera. Tänk på att om du är ranghög och hästen inte gör som du vill, ja då har du varit otålig eller otydlig. Hästen kan även helt enkelt varit ouppmärksam. Vid dressyrträning är spöt ett hjälpmedel, men som med alla andra hjälpmedel ska du inte använda det om du inte vet vad du gör. Det är alldeles för många som slår hästar av okunskap. Och jag kan påpeka att Figaro sällan är så lat nuförtiden att jag behöver peta till honom. Eller jag tror snarare att det är jag som blivit bättre på att aktivera honom.^^


Klicka Figaro, men hade ingen energi att rida honom. Konditionen är inte som den varit. Suck, ut och springa me sig ska man vällan. Figaro var supersöt idag. Det sista jag gjorde var att slänga iväg neccesären till andra änden av boxen. Med huvudet i marken lommar hästen efter den plockar upp den och skakar glatt på den. Efter springer jag och belönar med godis. Snart så, snart ska ni få se på riktig apportering. Men jag ska be mamma att filma oss när han tar den ur min hand, skakar den, släpper den på golvet plockar upp den och ger tillbaka den till mig. Det är urgulligt!


Att leda hästar i grimskaft är som att hålla en hund i koppel, precis som Cesar gör med hundarna gör jag med hästarna. Man är uppmärksam på dem och korrigerar innan de hinner göra alltför mkt fel. Figaro går bättre i grimma nu. Amigo gick klanderfritt och honom har de satt kedja på för att han är så dum. Ja, om det stämmer, att han är så dum, kommer jag att få mig en otrevlig överraskning (eftersom jag inte använder kedjan) och jag lovar att berätta det här på bloggen om han släpar med sig mig runt stallet eller nåt.




Lisapinocio och moirapinocio

de här är några av bilderna jag tog i måndags


AmigoHobbeFigaro sötnos

de här tog jag idag på vackra (trötta) pållarna och min egen utstyrsel som var ovanligt elegant.
Ridstövlar, nytvättade ridbyxor och en skjorta. Wow! I vanliga fall, chaps med skor, smutsiga ridbyxor, nån tröja.


Hästsnack med många trådar och tips

Idag åkte jag ut till lisö, det var ett tag sen. Men det ska det bli ändring på nu, nu ska jag börja rida mer igen. Pratade med Agneta om det, det är hennes hästar så man får ju inte ta sig alltför stora friheter. Men ju oftare jag är där desto mer hjälp kommer hon att få med mockningen. Nu går de ute dygnet runt så jag hinner repa mig tillräckligt tills det är dags. Andra sysslor som fodringar och vad det nu kan vara kommer jag också göra så hon lär inte klaga.:)


Mitt stallschema kan se ut något som det här:

Måndag: Rida Figaro och Amigo på förmiddag.

Tisdag: Amigo förmiddag

Onsdag: Figaro och Amigo

Fredag: Amigo förmiddag

Söndag: Figaro


Men det är maxat. Jag är ju inte den enda som villl rida på dessa underbara hästar^^. Det blir nog bra sådär. Då får Agneta hjälp 5 ggr i veckan.


Det är en preliminär plan. Men jag är iaf inställd på att rida så mkt som möjligt. Måste träna upp mig inför Spanienresan.

  

Dagens tips:


Det är väl härligt när du kommer till hagen och hästen tittar upp gnäggar och travar till grinden?

Jag har det inte så.


Det är ju väldigt jobbigt när man kommer fram till hästen och den springer åt andra hållet och vägrar låta sig fångas om man inte föser den framför sig?

Jag har det inte så.


Men för er som har envisa hästar som inte vill gå. (Så har jag det). Här är ett tips som borde fungera. Hästen borrar kanske ner framhovarna i marken om du drar i den, mkt förståndigt av hästen. Allt det där dragandet gör ju ont, varför skulle den vilja följa med nu. Men om du har ett grimskaft så kan du faktiskt dra i det snett åt sidan, jag vet inte hur vänligt det här är mot hästens psyke men det rubbar hästens balans och den måste röra sig. Stå framför hästen annars lär den bara böja på halsen. Lycka till! Att flytta bakdelen tvingar också hästen att flytta om vikten men du får oftast hästen mer i cirklar än framåt med den metoden. Du kanske måste upprepa men keep trying.


Tips om du är superstark: Lyft upp hästen på ryggen och gå.


Dagens andra tips:

Praktiserar du en smula horsemanship? Det fungerar bra. Men det är en grej som du inte riktigt får till. Att flytta huvudet, den mildaste graden av dominanshandling.  Istället för att flytta huvudet så duckar hästen och stoppar huvudet i marken.


Lösning: Precis som du ska klappa försiktiga djur under hakan och inte direkt över nosen, kanske du ska vara lika respektfull mot hästen. Flytta huvudet underifrån. Du slipper alla protester. Om hästen kastar upp huvudet får du återgå till ursprungliga med handen på nosryggen. Huvudsaken är att huvudet flyttas.

  

Dagens tredje tips:

Om du har en häst som är spänd i boxen. Om du lyfter på svansen så släpper spänningar i ryggen. Om du håller upp svansen och stryker undersidan av svansen kommer din häst att slappna av. Ev. somna.

Figaro var totalt avslappnad i svansen idag.;P


Dagens fjärde tips:

Det är bra att byta bett och nosgrimma ibland eftersom det kan börja skava i insidan av munnen annars, har jag hört. Stod i hästmagasinet vet inte när. Mitt problem är att Figaro inte har något annat träns.

Klickningen

Klickerträningen idag var fortfarande inriktad på target. Idag lärde han sig att bita och hålla i föremålet. Han plockade också upp det från marken. Duktig pålle. Snart är han som en hund man kan kasta pinnar till.


Det mest fantastiskt med det här är att han aldrig har nafsat efter mig då vi inte tränar. Jag har mitt skärp med en mugg då vi tränar men aldrig annars. När vi tränar vill han äta upp mina fingrar då han tycker att han förtjänar något som han inte har förtjänat. Jag försöker vara jättetydlig med att visa nu är det träning och nu är det inte det. Och det verkar ha gått in kanon. Muggen på skärpet innebär träning och träning innebär godis.


Annars då?

Med all klickerträning och så glömde jag bort att borsta. Hann lägga på sadeln innan jag kom på det. Suck! Tankspridd.

Jag tog även kort idag^^ och jag kliade alla hästarna vid svansen och mellan frambenen, de var slöa och tacksamma.


Ridningen

ingen snubbling, toppen!


Jag var fokuserad på att använda en hjälp i taget. Och helst bara benen och vikten. Det gick bra. Hittade reda på bogarna med den här metoden. Ibland är det bra att bara slappna av och känna hästen framför sig.


Sista punkten, jag blev stoppad av polisen. De kolla körkort och jag fick blåsa. Höll på att glömma körkortet imorse, tur att jag kom ihåg det.


Långt och nyttigt, något du inte fattade? Några frågor? Tankar? Egna tips? Håller du inte med?


Ha de bra


Sjöjungfru

Efter lite vänligt klagomål och ett bra tips, lägger jag upp min film direkt på bloggen.



Dagens trudilutt


Jag tipsar alla om http://hannahstrauss.blogg.se/ för den är bra. ^^ idag finns ett bra tips på snabblockar. Det är bara att tacka och buga.


Sedan har jag lagt upp en video på youtube. Den är faktiskt lite cool tycker jag. Farah kan observera armbandet by the way.  http://www.youtube.com/watch?v=10kmuOaUNaE&feature=channel

Jag har aldrig gjort en sån här video förut så.... 090815. Utan snabbspolning tog det 24 min, 12min med spolning men kortade ner den något.. Jag misslyckas några gånger under de 24 minuterna men haha så är det^^. Och ordet jag skriver är "suck!", sigh* Tyvärr så försvann ljudet. Men vilken musik som helst passar bra^^  Annars, (det funkar i af för mig) så kan ni visa videon i ett annat fönster ser ikonen till höger? Där hörs musiken.


Jag bakade idag:



Recept på ljusa havrebollar:


300g smör

10,5 dl havregryn

1,5 dl socker

1 msk kakao

0.5 msk vaniljsocker

1 dl kallt kaffe




Vispa socker och smör först rör sedan ihop allting. Gör bollar. Rulla dem i kokos.


Ser det gott ut?


Och jag vägde lite grejer jag måste ha med mig, t .ex. kamera+tillbehör, miniordbok, solglasögon, paraply, tandborste tandkräm, body lotion och andra smågrejer. Det blev 4,4kg. Datan själv väger typ 5kg(med väska). Och jag vet att stallkläderna blir ungefär 8kg. Jag har 28kg totalt (8kg som handbagage). Men det kommer verkligen inte bli så jävla lätt. Kläder väger mkt och jag ska även ha med lakan, örngott och påslakan. Hur ska detta gå? Jag måste verkligen lära mig att skära ner på grejer som inte e nödvändiga. Jag ska såklart handla då jag kommer fram så allt måste inte packas, men jag vill få med mig så mkt som det går. Jag kommer att maxa!


Här är en dum idé, kan inte jag som e så liten få ha tyngre bagage?


Ditten och datten om djur




Igår sprang grannens hund runt som ett yrväder.
Alla ville hjälpa till. Så småningom fick vi tag på ägarna. Hunden? Den var inte särskilt svår att fånga in, en svart liten pudelhane. Tikarna hemma löpte och han hade blivit omhändertagen av en kompis under tiden, varifrån han rymt hem. Gnällde mest vid dörren.


Jag älskar hundar, min största idol är Cesar Millan, om ni inte sett honom på tv i "Mannen som talar med hundar" så har ni missat någonting. Det är hundpsykologi, jätteintressant och massor är överförbart till hästar. Jag har försökt lära mig så mkt som möjligt om just hästfilosofi och jag vet att de är väldigt olika hundarna men som sagt mkt går att överföra.


På tal om hästar, senast jag red var i söndags. Inte orkat ringa Agneta. Lat! Och senast vi klickerträna var ett bra tag sedan. Eftersom vi är precis i ingångsstadiet kan jag lika gärna förklara vad vi har gjort.




Jag har kommit på ett klickljud som låter "i i" eftersom jag inte äger någon klicker


Jag försökte klicka in Figaro första gången. Totalt fiasko. Inte nog med att han aldrig fattade grejen, han utnyttjade min förvirring och flyttade på mig over and over, jag märkte ingenting men åh vad lärorik en film kan vara.


Nåja man kan inte lyckas varje gång. Prövade igen och denna gången mer påläst. Det är möjligt att han förstod nu. Det enda jag gjorde var att sträcka ut handen knuten, säga min klick och öppna handen. Först med 20knäckebröd bitar. Och hade jag tänkt med 20 knäckebrödsbitar till när han fått en paus att tänka. Men vet ni vad hästen funderade ut? Knäckebröd är äckligt! Jaha, flingor då. Nää. Men skit it du får några korn havre tjugo gånger. Sedan sket jag i att göra mer den dan.


Del 3. Den enda gången jag kan säga att det gått hyfsat bra. Jag gjorde som ovan 20 bitar äpple, det är det enda som går ner och det är knappt. Lustigt min häst vill inte ha mat ur min hand. Han hatar mig! Iaf, träningen jag gjorde var mkt överambitiös. jag tyckte att eftersom han alltid är så duktig och han fattar så snabbt så kör vi allra högsta leveln på en gång och försöker buga och så småningom ligga. Men han fatta inte. Surprised? Missförstå mig inte han gjorde sitt bästa och var jätteduktig.


Del 4. Jag har svalt lite iver och insett att man börjar med saker och ting på steg 1. Så för att se om "i i" etsat in sig i hans hjärna tränade jag target. Det innebär att han ska nosa(stöta till) ett föremål jag håller fram, med mulen. Han förstod detta på en gång. Han gjorde det jag lovar. Halvvägs igenom äppelbitarna började han testa om han verkligen var tvungen att stöta till den där knallrosa neccesären eller om det inte var nödvändigt. Jag väntade ut honom. Han ser lurig ut, sen stöter han bestämt till den och väntar på sitt godis. Han är verkligen inte dum. När man tränar target är det viktigt att man tar bort föremålet efter stöt, ger hästen godis och väntar tills hästen tuggat klart innan man håller fram det igen. Jag slarvade lite på den punkten. Men jag är nybörjare på det här, jag var så glad att han ville jobba med mig och full i skratt av alla hans grimaser.

Kommer uppdatera mig mer om mina tankar runt hästar även hundar


Trist

Jag är lite ledsen att jag aktiverat Internettillägget på datan så att jag kan se statistiken. De e inte många som vill läsa min blogg:(

Fast det spelar väl ingen större roll för det e faktiskt jävligt kul att någon läst ändå^^

Nu har jag beställt en kamera, Samsung l210 svart, likadan som mamma och pappa har fast de har en röd. Köpte en väska till som förhoppningsvis passar. Det får jag veta i slutet av augusti då det kommer. Totalt med frakt blev det 1. 399kr.

  

Shoppalong!


Då jag skrev klart min packlista insåg jag även vad som behöver köpas innan resan, och när jag väl är där. Okej jag erkänner att jag inte fått ordning på det helt ännu. Men idag åkte jag och Farah till Sthlm och sedan till Farsta i min jakt på en bra kamera. Först hittade jag en 9 megapixel, digitalkamera för 599kr. Lät bra, fanns inte på teknikmagasinet i Sthlm men fanns i Farsta så vi åkte dit efter att vi blev klara i Sthlm. Väl där insåg jag att kameran gick på vanliga batterier. Den enda anledningen till att jag köper en ny kamera är för att jag vill ha en med uppladdningsbara batterier (i stort sett, och att den gamla är dålig). Så när vi kom till kassan bad jag om en annan kamera 10 megapixel 1199kr Sanyo E10, laddningsbar, större skärm, mindre, helt enkelt finare och bättre. Men de hade inte den.


  Eftersom mitt kameraletande gick illa bestämde jag mig för att beställa från Internet istället. Ska kolla på pricerunner eller nåt och sedan beställa den billigaste laddningsbara kameran^^. Men min shoppingtripp var inte helt lönlös, på morgonen hittade jag en tappad 50-lapp, den köpte vi bonaqua päron och två bullar för på pressbyrån. Och sedan var jag lycklig och hittade mina drömskor. Såå fina! Farah köpte ett par likadana men hon har så många så hon behöver aldrig ha dem på sig i närheten av mig, hehe. Risken är i alla fall inte så stor med mig nere i Spanien.


Addidas 699kr, men rea på 50% så det blev bara 349,50kr. Ett kap. Färgen är jättefin tycker jag.





 köpte en bodylotion också, på Åhlens. 175kr. Bruno banani pure woman. Luktar jättegott.




om en vecka får jag rida igen. om 5 veckor får jag bära tunga grejer. om 7 veckor är det avgång.

Är det nån som vet en bra billig kamera?


Proppad med pannkaka



Jag har nu äntligen skrivit klart min packlista, känns jätteskönt. Har massor att köpa. Jag har även fyllt i min skadeanmälan den ska till Europeiska försäkringar. Skada? Fraktur över nyckelbenet står det på sjukintyget, skumt sätt att uttrycka det på, men visst varför inte.


"Jag känner mig som värsta tjejen nu. Det här är så äckligt!" Citerar mig själv då jag skulle plocka upp soppåsen ur botten på fel soptunna. Jag får skylla mig själv det var jag som slängde fel, men det ändrar inte på det faktum att jag inte var superglad åt att vända soptunnan upp och ner. Snacka om fingertoppar och riktigt snabba reflexer ^^.


Tomt på bilder i mina ögon


Mitt stora ego

Pratade med Farah idag, hon tycker att min attityd i bloggen är lite nedvärderande mot mig själv. Hehe, med tanke på mitt stora ego så är det lite kul att man kan låta ödmjuk ibland. Så ja, jag tycker mkt om mig själv. Jag älskar vad jag gör med mitt liv och jag tycker inte att jag slösar min tid på något oviktigt. Kankse med undantag för städning och laga mat. Nödvändiga tråkgrejer. Men är man inte superrik och typ bortskämd(are än mig) tvingas man göra sånt, och jag måste medge att jag inte gör sådana saker onödigt ofta^^.


Jag bor ju fortfarande hemma och min mamma är alldeles för snäll emot mig. Jag tog studenten iår och det enda på planeringen är Spanienresan. Andra högskolestudier ( i Linköping förhoppningsvis) skräpar i undre medvetandet. Men att vara i Spanien i 7-8 månader borde ju få allt att klarna eller hur?


Designen till bloggen går framåt men jag är inte nöjd. Hahaha gjort en låda, jag har även ändrat färgerna och skapat en titel på sidan. Jag är så superstolt. Har även lagt in en grej i slutet som ingen kommer se. :P

Förlåt att jag inte följde med till Gillinge!


Stenhård, känslokall och lite skör

Aoch! Facebooks höjdpunkter. Det gjorde lite ont faktiskt. De e en historia jag inte kan lägga ut på Internet men den lilla smärtan förvånade mig och är det värsta jag känt om det här spektaklet hitills.

Sedan tog det ett tag att inse varför det står där och varför det står där nu och inte för flera veckor sen och den insikten gjorde mig glad igen.


Att publicera detta känns kanske lite luddigt men att gå in på detaljer, det är varken helt shysst eller klokt, men jag kan inte skryta över att jag är överdrivet begåvad på någon av dessa punkter.


Så spanien nästa. Är otroligt taggad, alla pengar, all tid och tankeverksamhet(oavsett effekt) och allt annat jag offrat känns bara bra än så länge. Men nyckelbenet, grrrr! Jaja, iaf känns bra att veta tid och datum. Ska mejla det till Hacienda dos olivos också.

Kindest regards Marie

och just det debitera betyder? Vadå? Det har något med pengar att göra.


Klantigt bokat


Idag bokade jag in en resa till Spanien. Jag insåg för ett tag sen att det kostar 1000 kr mer att åka i oktober än i juli. Det sög ju... men men.


Satsade på SAS som förra gången. Kollade tidigare att de var billigast. Men kom igen! Ska det verkligen ta nästan 9 timmar när juliresan bara tog 6h. varför gör de såhär mot mig! Inte nog med att man har brutit nyckelbenet man ska inte ens kunna få en motsvarande resa. Skillnaden är att jag måste byta flyg i Köpenhamn.


 I af jag bokar resan, känner mig lite småsur. Pappa kommer in. Har du kollat på Ryanair? De kanske har bättre resor, kunde han inte ha nämnt det lite tidigare. Jag tyckte att jag hade koll men när han frågade vet jag faktiskt inte om jag har koll på Ryanair. Om jag kollade på Ryanair? Nej, tänk om de har en bättre resa, det orkar jag inte med. Men mitt livs resa blir av 30 september 12.20, sedan kommer jag hem i april, maj nångång.


Dagens ritt


Första uteritten sen olyckan. Olyckan?= Jag red Figaro, Figaro snubbla, jag ramla av, nyckelbenet gick av, ryggen ska vi inte prata om, red i linne på lerigt grus. Rengjordes med tandborste. Där har vi det.


Så första dagen ute. Jag har hitills ridit på volten. Jag hade sällskap av Agneta med Lisa och Malou med Amigo. Det var tidigt på morgonen och lagom varmt. Vi tog det lugnt. Figaro var ouppmärksam snubblade upprepade gånger i traven, det kändes inge vidare för att vara helt ärlig. Han snubblade till rejält en gång och höll på att rycka axlarna ur led på mig. Var lite orolig faktiskt och kände mig hundra på att vi skulle ramla om vi galopperade, eller åtminstone att chansen var stor. Jag väckte honom med ett spörapp, ber hundra gånger om ursäkt brukar inte slå hästar, och han vaknade till slutade snubbla i traven, självförtroendet återvände galoppen inga problem.


Det är faktiskt en lättnad, jag var aldrig rädd, men jag var orolig. Efter olyckan var jag rädd för att jag skulle bli rädd, men jag tror inte att det där handlade om rädsla. Snarare att den bistra verkligheten har hittat mig och att jag är mer medveten om olycksrisker i alla situationer, särskilt då jag kör bil. Det mina damer och herrar är faktiskt farligt! 


Dåligt självförtroende

 Det är kul hur en väldigt positiv kommentar kan ge ångest. Min älskade syster skriver så uppmuntrande till mig men jag blir vettskrämd. Snälla rara tro nu inte att jag har något bättre att komma med än just handbilden. Den står i särklass, som jag skrev jag börjar med det bästa.


Alla mina andra bilder är som de är och för mig att överhuvudtaget visa världen (vem som helst som orkar titta) vad jag brukar rita är ett stort pinsamt steg för mig. Så snälla rara vänta er inga underverk. Det kommer vara fult såhär i början och några år framåt. Men sedan! Ja, då ska ni få se att det är bra grejer.

  Men nu, observera att jag aldrig kallat mig själv bra. Jag tänkte bara starta upp med mina bättre grejer.



Det ska vara meningen att man vaknar på morgonen och världen inte riktigt fallit på plats^^ men vad fan den blev helt ok ändå


tyvärr misslyckades skanningen så den blev suddig


nej jag känner att jag ska lägga upp en mer vanlig bild
det här är vad jag brukar rita:

inga mästerverk precis^^

Den är avmålad REMI DO Rebirth

snälla mobba mig inte alla har lite konstiga intressen


090808 ett år sedan Ture och Gittan gifte sig

Idag har jag skannat in 32 bilder, det är för att jag ska ha något att välja på ifall jag inte e så kreativ under nån period. Eller jag vet inte, back up inför spanien då jag inte har någon skanner. Då får jag använda kameran och ta kort på bilderna istället. Hmm, ja ja.


  Och nej jag inbillar mig inte att någon läser min blogg, inte ännu men jag gillar faktiskt att skriva på den. Mycket.^^ och nej jag kan allvarligt talat inte kolla min statistik för den vill inte dyka upp. Någon vänlig själ som snubblar över min blogg som kan förklara vad det beror på? Jag skulle bli mkt tacksam.

  Men för en eventuell publik, jag ger er en bild! Wohoo! Den bästa såklart:P

Är en bilduppgift från skolan, vt 2009 är inte hundra på kvaliten


Bloggtoppen

Nu när jag börjat blogga ville jag spana in andras bloggar lite för att se vad de har gjort och få lite idéer. Inte för att jag är tillräckligt teknisk för att göra något med dem men. Så nu har jag i af en fråga. Varför är blondinbellas blogg så populär? kanske är det för att det är sommar men den var dötråkig. Förlåt förlåt för att jag hackar på någon annan, jag är egentligen bara avundsjuk såklart.

  En annan blogg som låg i bloggtoppen idag var http://foki.blogg.se/, den var nästintill underbar och rent ut sagt helskum. STORA ögon igen. Men jag gillar den kanske något jag orkar läsa någon dag, idag glodde jag bara på bilderna och tro mig det räckte.:D Tjuvlyssnat var också en ganska rolig blogg. http://www.tjuvlyssnat.se/
 
  Men ingen rätt har jag att dömma andra, som min lillebror skulle ha sagt, jag är en bloggnoob. (noob=nybörjare)
Tack för mig!


Min dag på Gotland

Ser alldeles plastig ut men den är riktigHängde på vägen in mot centrumoch glas

Det känns inte rätt att påbörja en blogg med klagomål. Men åh vad trött jag är! Det finns ingen energi någonstans i min kropp, förutom den som går åt till att värka. Jag tror att jag har träningsvärk i benen faktiskt.

  Detta säger en hel del om min (dåliga) fysik. Varför jag har ont? Jo, igår hade jag turen att få tillbringa hela dagen med Farah och Amra. Det var supertrevligt, vi kollade på gamla medeltida grejer, gycklare, fakirbröderna från talang och massor med folk som ansträngt sig rejält för att Gotlandsmedeltidsvecka skulle ta sig ut på bästa sätt.

  Om man som jag aldrig varit på Gotland tidigare är medeltidsveckan en bra tid att åka, jag hade mkt stora ögon och det kändes som om jag förflyttats tusen år tillbaka till en medeltida by.

  Det är vackert på Visby ska alla som inte varit där veta, men utan badkläder och i gårddagens sol, ja man kan säga att det tog på krafterna. I af, från tidig morgon 7.30 till sen kväll 22.25, det kändes åtminstone mkt sent. Vi gick och gick och på grund av en pratglad man med "lampan tänd men ingen hemma" stannade vi endast i gräset vid domkyrkan i några minuter samma man störde även en stor del av vår lunch med sitt babbel.

  Men som avslutning på Gotlandsberättelsen kan jag nämna min fotoyra, jag avstod bara från att ta bilder på det Farah föreslog och jag vill även nämna färjefilmerna the Duchess med Kiera Knightley (som var deprimerande) och Yesman med Jim Carrey (som var otroligt positiv) som båda är väl värda att se särskilt den första. Det är oerhört chockerande med filmer utan lyckliga slut. 


Bild

Ursäkta det kommer bli lite rörigt i början när jag klantar mig fram.

Nämen ser man på en bild!

Så här långt hade vi kommit med träningen för ett år sedan, men det har legat på hyllan sen dess. Nu är det dags igen.


Det är Figaro sommaren 2008. Snyggt bugat

Första dagen

Jag inser att utseendet på min blogg behöver en drastisk förändring och att en hel del måste fixas, men just nu ska jag åka till Nynäshamn och plocka upp mamma. Ingen tid ingen tid!

Välkommen till min nya blogg!

Här är den nu då, min blogg. Det första jag fick lära mig var: Skriv inte direkt i bloggen, det kan lätt försvinna. Haha, typiskt mig och min klantighet. Vad jag nu än skrev så var det säkert en fantastisk inledning på den här bloggen och ingenting jag kan brecka i första taget. 

       Men så äntligen en blogg, varför? Människor har hundra olika anledningar att de vill skriva blogg. Min främsta är min kommande spanienresa. Men som det ser ut nu blir den inte förrän i oktober. Med andra ord har jag gott om tid att fylla min blogg med annat trams som jag inte kommer ha tid med senare. Men just nu har jag massor av tid. på grund av ett visst nyckelben, (som råkade gå av), är jag fast hemma, inga studier, inget jobb. Jag hade kunnat tycka att det är ganska lyxigt och trevligt på sätt och vis, men pengar pengar pengar. Mina härliga varsamt sparade kronor går till vardagssaker hemma i Sverige. De skulle gå till Spanien ju. Så mitt största problem är att jag inte tjänar några pengar just nu.


       Men mitt bloggande innan resan kommer väl handla om mitt tråkiga vardagsliv med små ljusglimtar. Den som vill läsa om hästar, brutna nyckelben, misslyckad klickerträning, reseplanering m.m. är välkomna att läsa så mkt de vill. Jag hade gärna skrivit mkt längre om vad som kan komma i bloggen men jag måste ju ha några överraskningar på lager. Så mitt liv, varsågoda!


RSS 2.0