Ger upp

Omöjligt att få tid att blogga. Inläggen är klara men att lägga upp dem känner jag inte för:P

Så god jul alla

Bloggar oftare när jag hinner

091211

Idag tog vi vår första morgonpromenad. inget mål, ingen plan, bara rätt ut i mörkret.Hade även handskar den här gången. Men morgonen var inte så fruktansvärt kall. Efter vår promenad gick jag til badrummet i linne, visst det var kallt, men att komma på tanken ens. I skrivande stund har en av hästarna tröttnat på att jag är uppe och aktiv utan att ge dem frukost, och stör morgonlugnet med sina sparkar. Pirata har gått in och ut genom dörren utan att tveka. När jag kom tillbaka efter mitt toalettbesök låg han på sin hundsäng och han hade släpat dit lite av min tvätt. Eh? Jag vet inte vad det är för sorts beteende för att vara ärlig.

 

Vad tror ni fick honom att göra det?(det var i varje fall inte för att ligga på) Han gjorde det igen.

 

Pirata blev väldigt glad åt att se mig då jag kom tillbaka efter att ha varit i stallet i en timme och en kvart. han var lekfull och full av energi. Han är väldigt artig och noggrann med att inte komma in i mitt space. Just nu är han rolig, går till matskålen tar en tugga går och lägger sig på sin säng för att äta klart. Full av energi som sagt, han måste ju ha dödligt tråkigt härinne. just nu är han hemskt rastlös. Funderar på om han kanske behöver gå på toa.

 

tog med honom ut och gjorde lite sysslor med honom i kopplet men jag höll inte i kopplet. han behövde uppenbarligen komma ut. planterade en stor hög i foderkammaren och en mitt på gårdsplan. Att lära honom vart det är okej att bajsa får bli ett senare problem. Först och främst måste han lära sig att komma när jag ropar. Det är det viktigaste, jag måste kunna lita på att han kommer. Hittat honom först i ena sen den andra soffan. Kan ju inte hindra honom om jag inte är inne men han kanske fattar såsmåningom ändå.

 

 

Jag har upptäckt att han är kräsen vid mat. Torrfoder duger inte som belöning. Vanlig korv duger inte, inte banan, inte russin, hittills bara korven i skivor och skinka som gått ner. Jag och Sarah-Jane åkte till aldi idag igen. Ovanligt mkt shopping. I vanliga fall brukar jag handla en gång i veckan. Köpte ost för att se om det är populärt som belöning. Hittade även mörk choklad, ingen mjölk vill ha.

 

Han har som sagt upptäckt soffan. Ligger i den varje gång jag kommer in, eller hoppar ner när jag öppnar dörren. SJ sa åt mig att lägga stolar i soffan så han låter bli att ligga där. Men man får u förstå honom, soffan är mjukare och varmare än hundbädden. Men han har päls och jag har fått strikta order att han inte får vara i soffan så...

 

Har börjat träna inkallning och sitt, han verkar inte helt blåst. Det dröjer nog inte överdrivet länge innan han förstår det. Han kliar, jag fick inte bort alla löss, måste bada honom igen.

 

Eftersom han är ganska bra på inkallning vågade jag mig ut från gårdsplanen. Jag tog med honom och hämtade foderhinkarna i hagarna. Han var duktig spanade in omgivningarna men höll sig nära och kom när jag kallade på honom. Vi hade tränat inomhus en stund. Jag går till en ände av rummet, ropar på honom, ger honom skinka när han kommer, går till en annan del av rummet och upprepar. Följer han redan efter mig, eller stannar kvar efter att ha fått godisbiten så tränade vi sitt.

 

Red Tarik lektion. Gick väl inte överdrivet bra, men min huvudposition har förbättrats på hästen. huvudet är centralt och jag tittar inte längre ner. Och det kommer naturligt, muskelminne.

 

skickade julkort

fick julkort av SJ, och ett par ridbyxor hon fått som ingte passar hennbe. Passade mig bra. Och hon gav mig massa apelsiner som var från hennes föräldrar. Jag antar att de har ett apelsinträd.


091210 Massa Pirata, och grattis Michael!

Idag badade jag Pirata. Gick först på promenad med honom i nya kopplet och halsbandet. Försöker just nu ignorera honom för han tittar på vad jag äter, fast på stort avstånd och inte under någon längre stund. Han måste kunna stå ut med att jag äter men inte han. Dessutom har han mat på golvet som han inte äter. Så badandet gick bra, han stänger nämligen av när något är obehagligt, lätt att hantera eftersom han inte är så stor. Så det är en anxious submissive dog. Fick väl inte bort alla fleas, men säkert många.

 

lät honom torka i solen med de andra hundarna. lucero einstein wuzz verdi, han är ju naturligt undergiven och vet hur man är social så det var inga problem.

 

gjorde ett längre koppel till honom utav balsnören.

 

just nu ligger han på golvet avslappnad, mitt i rummet. stor bedrift för först ville han inte alls gå in. började om och kom halvvägs, jag släpade in honom resten av biten. väl inne hade han stängt av. (nu gnäller han lite, för att få uppmärksamhet, för att han är osäker? både och kanske. nu ligger han avslappnad mitt på golvet igen. Känner lugn bara av att titta på honom.) I vilket fall, normalt hundbeteende då de kommer till nya platser är att undersöka dem. Blev lite bekymrad då pirata inte ville göra detta. Han rörde sig lite mot mig men knappt och väldans försiktigt och tryckt mot golvet. spred ut torrfoder på golvet men han åt inte. Hundar som inte äter tyder på stor stress. (Nu lade han sig lite närmare). i vilket fall, jag lät honom vara ett tag men ingen förbättring. hämtade korv från kylskåpet. (Im pretty pleased its af is he adores me already. håller ögonen på mig. visar magen så fort jag dyker ner till honom. han har nyss hittat hundbädden.) med korv utspritt lite här och där blev han genast mer intresserad. åt glatt av korven och så tillslut sökte han igenom större delen av rummet.

 

jag har ju alltid föreställt mig att jag ska ha en dominant hund. nu har jag istället en osäker hund. det är enorm skillnad och jag får ta det långsamt. han ifrågasätter inte saker och ting för att han inte vill, utan för att han inte vågar. lärorikt för mig att lära mig hantera sånt beteende. Han vill inte gå in och ut genom dörren. Där stänger han av.

 

michaels födelsedag idag. Internet fungerade inte och pengarna på min mobil var slut. Åkte iväg och fyllde på mobilen så att jag kunde ringa hem. Köpte handdukar. Två stycken till mig. Så kan jag använda de gamla till Pirata.

 

Nu går han runt och undersöker omgivningarna igen lite. Sedan gick han och lade sig på hundbädden igen. Han har legat där större delen av dagen. Han är lite rolig vill vara social men han vågar sig inte riktigt fram, kommer halvvägs och går undan halvvägs och går undan. Viftar på svansen. Han vet inte om det är okej än helt enkelt. Han har inget emot att jag går till honom och klappar på honom, rullar över på rygg och visar magen, för det är så skööönt att bli kliad där.

 

Jag trodde att det skulle bli asjobbigt at gå upp och gå ut och gå, men eftersom jag redan var igång efter handlandet och telefonsamtalet så kändes det bara bra. Huvan över öronen halsduk och jacka, inte frysa inte. Promenerade driven(vägen genom olivfälten till grinden) och tillbaka. Groomen kom tillbaka i sin bil, eftersom det var kolsvart nästan gick vi av till sidan, orolig att han kanske skulle köra fort. Men van som han är med alla djur som springer omkring överallt körde han väldigt lugnt. Pirata reagerade väl på min oro för han blev stel och osäker. Hade bråttom hem efteråt men jag lät honom inte gå först. Han har hela dagen hållit sig bakom mig och gått in i mina ben i sina försök att gå så nära som möjligt. Han ser iaf mig som tryggare än omgivningarna. Uppför sig för övrigt väldigt bra i koppel och går gärna och kikar upp på mig. Att han är van att gå i koppel märks på hans, jag måste kalla det skicklighet, att inte trassla in sig i det. På hemvägen gick vi förbi huvudbyggnaden, där möttes vi av boxrarna och deras skällande. Pirata ville inte närma sig dem. Jag sa jo, och vi kom fram till dem. Upptagen med att skälla på Willy och Urko (boxrarna) så märkte jag inte att Pirata inte var med på noterna att utmana dessa stora hundar. Han slank ur sitt koppel. I mörkret. AAAAAH! Dock gick han ingenstans och kom genast fram när jag lockade på honom. Med kopplet väl på plats och boxrarna på avstånd lugnade han ner sig och blev glad igen. Men innan de slutade med sitt hotfulla skällande var han som klistrad mot mina ben. De är vänliga hundar men kan gadda ihop sig mot andra dominanta hanar. Men eftersom Pirata inte är det minsta kaxig ska det väl mkt till innan de slåss med honom. I vilket fall ville jag inte ha dem runt honom, inte Serios heller. Jag vill att han ska känna att jag kan skydda honom från de andra hundarna. Att han inte ska vara orolig utan lita på att jag kan hantera olika situationer. Det lär väl komma med tiden. Just nu är han väldigt uppmärksam på mig, om jag gör något kikar han lite misstänksamt på mig. Alla större rörelser fångar hans uppmärksamhet. Annars sover han som sagt bara.

 

Har nästan kommit över dörrproblemet. Lockade ut honom med skinka. Är faktiskt noga med att han ska sitta innan han får skinkan. Han har börjat fatta detta med. När vi kom tillbaka igen ville han först inte komma i närheten. Eftersom skinkan var innanför dörren släppte jag kopplet för att erbjuda honom, om han gick in vill säga. Han gick in, utan skinkan. Kallade honom till mig och fick honom att sitta, fick skinkan som belöning.


091209

Idag ska jag ta in Pirata. Var uppe till halv två och städade, men så började jag ju inte städa förrän halv ett. Mina vanor blir skummare och skummare. Upp tidigt på morgonen hålla igång hela dagen, sova på kvällen upp igen duscha äta och sedan sova halv två.

 

Måste börja gå upp en halvtimme/timme tidigare så jag hinner gå på morgonpromenad med Pirata innan frukost.

 

am

 

lunge santero, han verkar må bra i mina ögon.

soak feed

mata hundar

flytta hundar, ett projekt i sig. Sara ska gå fint i kopplet och uppföra sig korrekt. Det är för att hon uppfört sig så himla illa på sista tiden.

städa tackrom. det ser åtminstone bättre ut. Har ett träns kvar att smörja.

 o-pen

tarik embrujo

stänga av heater i tackroom kl 11

feed 12

go shopping 12.30

 

Om vi shoppa, ja herregud vad vi shoppa.

 

Första stopp tackshop. prata med ägaren om santero som haft kolik, var tydligen honom hon köpte honom av. Satte upp en annons på capitan. Jag köpte nya ridbyxor. Gröna mjuka, bra att jobba i.

 

nästa stopp stor supermarket jag aldrig varit på. Eroski. köpte mat till mig och hundmat.

 

stoppet efter var precis i närheten på gångavstånd. en trevlig shop med allt man kan tänka sig. köpte kopppel, halsband och hundbädd till pirata. köpte även en moppstång

 

till slut kom vi även till Aldi. köpte själva mopphuvudet, svampar, frön och mjöl nför jag vill göra pannkaka..

 

sista stoppet var vid banken. tog ut 40 euro. Förstår inte hur alla orkar springa runt med kontanter, särskilt som det finns så många olika mynt i eurovalutan. jag är glad att skillnaden nästan är exakt tio kronor. Otroligt svårt att förstå vad något kostar annars. i vilket fall finns det många ställen man inte kan handla på med kort. opraktiskt! när jag var i sevilla kunde man inte handla med kort på mcdonalds. Gav SJ en euro förut, hon ville betala tillbaka, bland annat en 20cent 50cent och småmynt. Jag gav tillbaka det. Vill inte ha mer småmynt, hellre inga kontanter.

 

i slutändan blev det snabbsmörjning för det andra tränset med. och jag övergav idén att ta pirata idag. har inte handdukarna jag behöver för att bada honom. jag vill inte hämta honom i pen och gå en promenad med honom i mörkret(vill draina lite energi innan jag badar honom.) och kommer han lös blir det svårt att hitta honom. dessutom är jag trött och irriterad på de andra hundarna.

 

pirata har kommit lös två ggr de senaste dagarna, slump? inte egentligen för han har helt enkelt listat ut hur man tar sig ut ur coco och saras stable. men det har inte hänt tidigare., kanske en gång sen jag kom hit. intressant att det händer dagarna innan han flyttas.

 


091207

 

Har du någonsin ätit en macka med banan, russin, mandel, cashew-, hassel- nötter? Jag har det nu och det var gott.

 

Vaknade upp pigg och alert före mitt alarm igen. Kan tala om att jag alltid levt som en 45minuters snoozare tidigare men att studsa upp ur sängen verkar plötsligt hur lätt som helst. Kanske blir en ny vana?

 

Denna morgon gjorde jag mitt bästa för att vara snabb och effektiv. Tiden jag utför morgonrutinerna på varierar mellan en timme och en timme och en kvart. Satsar alltid på en timme, blir irriterad på mig själv då det går för långsamt. Förstadium till allvarlig stress?

 


Kvällen visade sig vara en händelserik en. Den åttamånader gamla labradormixen(eller nåt) Sara har hittat sin destruktiva sida och sin styrka, och har åtagit sig att riva ner hela hundgården. Hon har inte lyckats... än.

 

Sarah-Jane överraskade mig idag. Hon sa att Johanna gått med på att låta mig ha Pirata hos mig i mitt hus, om han inte är på soffan eller sängen. Ofta jag låter honom vara där tyckte jag. Han har ju löss. Det är därför vi ska bada honom, säger Sarah-Jane tålmodigt. i vilket fall har jag hela tiden gått i tankar som, det är bäst att jag inte engagerar mig innan jag har tid att ägna honom all uppmärksamhet han förtjänar och att jag ska vänta tills jag har honom i Sverige. Men Sarah-Jane hade andra planer, hon tyckte att jag skulle lära känna honom, och hon har rätt såklart. Och tanken gör mig inget annat än glad och jag inser att jag verkligen vill ta mig tid att lära känna Pirata. Så efter att han badats, jag har städat och vi handlat lite grejer till honom så flyttar han in.

 

En annan sak som hände var att jag red ut på Tarik med Sarah-Jane och Torero. Inga incidenter, lugnt nästan hela tiden. Men jag har insett för ett tag sedan att jag inte riktigt är på det klara med hur jag stoppar dessa hästar korrekt. Jag vet att jag ska låta min vikt “drop down” andas djupt och tänka skritt. Men tro inte att det är så väldans lätt om hästen bestämmer sig för att galoppera på stället. Eller som Bayo gjorde en gång galoppera tvärs över ridbanan. Två månader botar inte 13 års tygelbromsande. Grejen är dock att tygeln inte betyder samma sak för de här hästarna som för Figaro hemma. De blir mer uppjagade istället. Så detta kombinerat med mitt instinktiva dragande i tygeln leder till att jag inte känner mig säker på bromsen överhuvudtaget. Men de är så väluppfostrade och känsliga så de stannar då mina klumpiga försök att sitta tungt faktiskt fungerar.

 

Sist men inte minst på kom-ihåg-att-nämna-lappen, Santero en av unghingstarna har fått kolik. Så Sarah-Jane blir tvungen att longera honom med jämna mellanrum hela natten.

 


091206

Det är lördag idag. Jag ligger i mörkret, det spelar ingen roll om mina ögon är öppna eller inte. Men det spelar heller ingen roll om jag ser något eller inte, klarar av att navigera i mitt rum ändå. Ligger i värmen och känner mig klarvaken. Igår stannade jag uppe till halv två utan någon särskild anledning. Funderar på om jag kanske försovit mig eller nåt. Sedan ringer mitt mobillarm, 06.51, kände ingen lust till snooze så var upp direkt. Upp ur min säng, en utmaning eftersom den är belarmad med lager på lager av täcken och filtar, gör i ordning min omständiga frukost och äter den samtidigt som jag avslutar boken The daily coyote, allt medan jag sitter på min säng istället för vid bordet.

 

Dagen ser lite annorlunda ut än vanligt. Istället för att ta ut hästarna ska jag ta in dem. Det är nämligen så att idag ska de spreja träden, jag är inte så väldigt insatt men vad jag förstått är det mot skadedjur. Det är ekologiska oliver så det är inte vilket hokus pokus som helst som de ska spreja på.

 

Hade en timmes lunch. Tio minuter kvar när jag sätter mig ner med min lunch. På min tallrik blandas färger som röd, grön, orange och vit. Jag har äntligen lagat mat, det är första gången på två dagar. Brukar laga mat en eller två ggr om dagen, men eftersom diskberget tonat upp sig, vilket gjort det fullständigtr klart för mig att laga mat innebär diskning. För att förtydliga, jag måste diska för att kunna laga mat och därför har det inte blivit av..

 

Men nu är det gjort. En timme är en ovanligt kort tid på min siesta, brukar ha åtminstone en och en halv-två timmar. Men det är en speciell sprejdag som sagt.

Så redan klockan tre var jag ute igen. Kändes konstigt att utföra kvällsrutinerna så tidigt. Jag gav Santero hö först och eftersom klockan bara var kvart över fem vid det laget, var det ljust ute. Det hela kändes bara underligt, ovant. Är inte så överdrivet van höutdelare överhuvudtaget för den delen. Vanligtvis är det groomens jobb. I början tyckte jag att det var väldigt jobbigt att göra höt. Det var tungt, blött och mina händer blev fulla av blåsor och höstickor även med handskar på. Men det var då. Nu är mina händer riktiga arbetshänder. Fast helt förstörda smörjer in dem med aloe vera varje kväll för att de ska “hålla”. Jag använder inte längre handskar och jag får heller varken stickor eller blåsor. Det är fortfarande lika blöt, även om jag numera har mina gummistövlar på mig. Men det är inte tungt längre, teknik eller muskler? Troligen en kombination av båda. Jag börjar gilla hörutinen, sprida ut en bal, blöta höt, dela ut och upprepa. Simpelt och ger en massa funderar tid om man har något att fundera på.

 

Oftast funderar jag på hur många högar jag gjort vilken häst som ska ha vilken mängd och hur jag ska undgå att spilla hö på stallplanen. Idag nynnade jag på Michael Jacksons låt Black and white. Det fick mig att fundera på hur det egentligen var med hans egen hudfärg, platikoperation eller sjukdom? Dessa tankar ledde till tankar på hysterin kring hans död vilket i sin tur ledde till tankar på massmedia. Så med andra ord, tankar vandrar vitt och brett då jag gör simpla saker som blöta hö. Inte konstigt att Sarah-Jane påstått att jag är en drömmare.

 

Jag stannade inne den här kvällen. Hade planerat att städa upp lite, mitt hus, mitt enda rum, ser ut som ett bombnedslag. Då Cathrine åkte hem, min rumskompis för två veckor, släppte alla hämningar och jag har betett mig som en gris. Nej, grisar är renligare. Jag värmde vatten för att avsluta diskandet, men då vattnet sakta svalnade igen hittar man mig halvsovande framför datorn. Varm och go under mina filtar. För stunden.

 

Då jag vaknat till igen ordentligt värmer jag mig och min handduk över heatern, det är ett värmeelement. Sedan samlar jag ihop mina saker och mod och går utanför dörren till duschen. Inte överdrivet kallt ute, men oavsett hur varmt vatten jag har verkar det inte gå att värma upp mig. Då varmvattnet tagit slut darrar jag som satan och all motivation att röra sig har försvunnit. Så småningom får jag på mig alla lager som ingår i min pjamas, mjukisbyxor, t-shirt, tjocktröja plus en stickad tröja. När detta är på har värmen återkommit och jag glömmer bort mitt tidigare “lidande”.

 

Vad gillar du mitt nya sätt att skriva? Det kommer säkert att bli bättre uppdaterat på det här sättet. Jag vet att jag blandar tempus och ibland skriver obegripligt men jag sträcker mig inte så långt som till att renskriva när jag äntligen fått ur mig något. Så kommentera detta så att jag vet.

 


091205

Inspirerad av boken, The Daily Coyote av Shreve Stockton, tänkte jag skriva lite annorlunda idag.

 

Klockan 06.51 ljuder ett ensamt mobilalarm, tystnaden är ovanlig. Jag snoozar i 7 minuter. Jag vill inte stiga upp, jag vill njuta av den. Inga skällande hundar, hästarna är stilla, inga larm hörs från grannen. Ljuden stör mig vanligtvis inte längre men de finns där hela tiden. Mitt hus ligger i kontakt med stallplan, näst intill så att jag sover i stallet. Mitt och groomens hus bildar tillsammans med stallet en kvadrat. Mitt på stallplanen finns en fontän i vitt och grönt kakel.

 

Stallet har 13 boxar, 4 på varje kortsida, och fem på långsidan. Inne i varje box står en PRE-hingst(finns två valackar) och väntar tålmodigt på sin frukost vilken jag ska ge dem halv åtta. Jag gör iordning min frukost, fullkornsflingor, cornflakesflingor, müsli, torkad frukt, russin, banan och till det en skvätt sojamjölk, ibland hörs en spark då en häst otåligt visar att jag är alldeles för långsam. Jag kan inte veta säkert vilken av dem, men jag har mina misstankar.

 

Innan jag fick min heater, för ca en vecka sedan, var det iskallt i mitt hus, på morgonen, på dagen och på kvällen. Större delen av tiden var det varmare utomhus med sina 15 grader. Nu med heater är det bekvämt, men jag skulle inte påstå att jag lever särskilt lyxigt. Jag har inget varmvatten i mitt kök och måste därför koka upp varmvatten för att diska. Därav ligger jag för tillfället efter med diskningen, ett berg sträcker sig i ett hörn av mitt lilla kök. Installerat med gasspis men varken frys eller ugn. Att inte ha dessa detaljer stör mig inte. (jo varmvattnet är besvärligt) Att inte ha en frys har omvandlat mina matvanor så att de är nästan strikt vegetariska. Jag köper inte kött, för jag orkar inte förvara det i huvudbyggnadens frys.

 

Efter min omständiga frukost ger jag mig ut till hästarna. I mitt badrum finns det varmvatten i duschen. Från den fyller jag en hink och börjar hälla över i fodret till hästarna och ge det. En ny vana nu när nätterna börjat bli kallare. Just det, mitt badrum ligger utanför mitt hus, lyx lyx. När hästarna inomhus fått sin mat ger jag mig ut med skottkärran och min varmvattenhink. Skvalpar över varmvattnet i varje hink och delar ut dem till de väntande hästarna. De går i varsin hage undantag Zorsi en svart unghäst på 1,5 år och Bayo, en blackvalack den enda lusitanon i sällskapet, de går tillsammans. Bakom mig kommer en stor svart hund utlufsande från gårdsplanen. Öronen uppåt svansen viftande. Han är en stray-dog, eller föredetta. Jag låter honom stanna ute med mig tills det är dags att gå in. Då stänger jag in honom i en box eftersom grindarna är öppna. Egentligen ska han inte vara utanför gårdsplanen av flera skäl, han försvinner gärna bort i några dagar, spanjorerna skjuter lösa hundar och han kommer inte överens med huvudbyggnadens två boxrar.

 

Jag är glad att hans humör verkar vara som vanligt. Serios betedde sig väldigt underligt igår kväll. Surt och skyggt. Han viftade på svansen visade sig underdånig, men han vägrade bestämt att komma fram till mig. Han kommer alltid fram. Nu gick han omkring små morrade och krypande lixom fast han gick. Jag kunde inte ens förstå att det var samma hund, han var så främmande. Men han var som vanligt imorse.

 

Hela morgonen hördes skott, oftast på avstånd men ibland riktigt nära. Jägarna var ute, alla hundar stannar inne. Vad sammanbandet är? Jo, första gången jag hörde jägana frågade jag Sarah-Jane vad de sköt, finns inte många vilda djur här. Hon svarade att de skjuter allt. Med allt menar hon väl katter och hundar. Det är sorgligt, härom dan när vi åkte till affären såg vi en boxerkorsning. Det var en tik och hon ska antingen få valpar eller nyss fått dem. Det är väl så det är, efter varje gång tikarna löper får de en kull valpar. Hundarna blir fler och fler och de går ut och skjuter dem som lösning på problemet.

Under kvällen då de flesta sysslorna var klara är det dags att rida. Sen jag kom hit har jag lärt om helt från början. Det tar tid att lära om, både huvudet och kroppen måste hänga med. Jag kan fatta, okej jag ska göra en tiometersvolt. Men är inte min kropp rak och vikten central över hästen kommer den inte att gå på en bra volt. Vad jag lär mig just nu, är en ridstil där tyglarna bara är kontakt men inte styrande. Du ska finnas där, men du styr hästen med hjälp av din rygg. Jag styr hästen med mina ben dock. Måste ju börja någonstans. I början då jag först slapp longerlinan så var jag tvungen att fuska, det var inte medvetet men inlärt i min kropps muskler. Om hästen inte svängde tjuvhöll jag på innertygeln. Jag behöver inte tjuvhålla på innertygeln längre.

 

Hästen jag red heter Tarik och är en ursnygg kastanjebrun fux. En tyst, lugn häst, men en hingst är en hingst. På kvällen då mörkret fallit över all den orange jorden, och de flesta sysslorna var klara skulle jag leda ut Tarik i hagen. Det var svart. Jag såg inte mkt, hade tankarna på annat håll, jag kommer till hage nummer två på vänstra sidan. Öppnar grinden några cm och inser sedan att nej, det här är ju fel hage, Tariks grind ser inte ut såhär. Så jag var påväg att släppa in Tarik till Capitan. Hur lyckat hade det varit, vid ett slagsmål är jag ganska säker på att Capitan, som bara är 4 år skulle ha förlorat. Lite chockat leder jag Tarik till hage nummer tre på vänstra sidan, där han ska vara. Jag kan inte minnas vart mina tankar hade vandrat, men det är obehagligt att tänka på vad den ouppmärksamheten kunde ha lett till.

  ups snett

Nu sitter jag på min sängkant med datorn i knät. Strax ska jag ta mitt pick och pack med mig till huvudbyggnaden, där finns det nämligen Internet. Kan nämna att det för närvarande är tyst, det enda som bryter tystnaden är när jag knappar på datorn.

 

Jag står en stund med rumpan över min heater för att få upp värmen, annars har jag inte mod att gå ut igen, samtidigt knaprar jag på torkade aprikoser.

 


RSS 2.0