Sevilla här kommer jag

Nu är det dags att åka

Vart? Spanien, Andalusien, Sevilla
Hur länge? Hade tänkt 8 månader
Varför? För att arbeta som Working Student
Hos? Hacienda dos Olivos

Vad är Hacienda dos Olivos? Vad är working student? Se deras hemsida.
http://www.haciendadosolivos.es/home.htm

om mig+steg 3 och 4

Har passat på att vara extra produktiv de här sista dagarna jag har scanner.

Blir inga mer teckningar, åtminstone inte i bra kvalité.

Steg 4, datan och detaljer.



Steg 3 ser ut såhär:

Taggad

Mobilen är laddad
MP3n är laddad
Dataväskan redo
Handbagaget redo
Stora bagaget snart klart

8 månader i soliga (eller regniga) Spanien här kommer jag!

Amras beställning.

Hmm, vet inte om det blev lyckat eller inte. Det är grymt svårt att göra spegelbilder. Fy fan.




På senaste tiden har jag vart duktig på att visa annat än manga. Bra Marie.

Snart dags juh!

Det är väldigt jobbigt att säga hejdå.


Var med Farah idag och köpte en ram till bilden och en neccesär, vad jag har letat:P. Åkte bara till ICA 3 ggr idag. Fråga inte varför. Men vi lagade god mat och fixade en god efterrätt, hade typ fest här kändes det som. Sen kom Amra också och "festen" fortsatte.

Sen som sagt jobbigt att säga hejdå. :,(



En bild som jag kallade Par men döpte om till Turturduvor. Söt eller?


Spanien på onsdag!

På onsdag på onsdag


Jaha, vad har jag kvar att fixa? Inte mkt:) Har strukit sllting jag ska ha med mig i tygväg, till och med handdukar, det blev lite skillnad. Har tvättat de sista kläderna som ska med, de ska också strykas.

Små små detaljer kvar att fixa.

Aj aj

Figaro fick in en rejäl träff rakt i pannan på mig. Hjärnskakning? Mådde lite illa och blev snurrig med mera.

Red en stund men det blev inte bra förrän i slutet och koncentrationen var väck.

Men mamma filmade. Det är lite tråkigt han gick så mkt mkt bättre sist jag red honom. Det har gått flera timmar och jag är fortfarande yr i huvudet så jag borde nog inte ha ridit alls.




My mother is holding the camera talking:P

But well, as you can se he is not completely on the bit. I had just shorten the reins more and he found it pretty troublesome to work and my concentration was of due to a hit in the head(my head).

I didn't bother to fix the vid since it all becomes green when I try, but I would have cut it in the end because we make a little mistake there.


Hellre över än bakom tyckte jag. För bakom vet jag att han kan gå

"Farahs beställning"

Ritade en bild tilll Farah idag, hon har själv bestämt motivet så jag hoppas att hon blir nöjd:



Knäppa skuggor för att det är svårt att scanna ett A3 i en A4 skrivare

PS. Farah jag ändrade ljustaken så att den blev kortade och ljuset längre.


Manga steg 1 och steg 2

Tänkte göra en steg för steg visning av en 4 sidors manga.

Steg 1 Tuschskiss och planering



Steg 2 Blyertsskiss




Resten är inte klart än. 4 steg allt som allt.

Orolig för min hälsa

Jag kommer att därborta. Jag har ridit 6 ggr i veckan de senaste veckorna. Idag red jag en privatlektion för första gången på 9 månader och nu har jag ont överallt, rygg, arm och mage.... jag överlever inte flera ridlektioner! ben nacke.

 Men hästen gick fantastiskt bra:) Red Amigo han blev stadig och hans bogar försvann ingenstans. Jag tror att Matilda min ridlärare var väldigt nöjd med oss. Hon gav iaf mkt beröm.

 Tog in fem hästar samtidigt, inga problem alls.

 Blev förföljd av Ronija när jag mockade åt henne, då menar jag förföljd, hon står i en fölbox anpassad för halvblod och hon är 1.17 m. Sockan var lika på men hon behöver inte förflytta sig lika mkt för att få tag på mig. Hon är runt 1.70m.

Varför de är så ihärdiga? Jo, det händer att jag kliar dem på ryggen, rumpan eller halsen med grepen, och det är sååååå sköööönt, tycker de:P


Bilder säger mer än tusen ord

Bilder från gårdagen:






HAT

Jag hatar tappade stiftpennor! Deras stift har gått sönder och ramlar bara ut i småbitar när man försöker rita med dem. HATA! Värdelöst

Framhävd fortsättning

Kan fortfarande inte förstå att jag fick sådana positiva kommentarer. Jag lade upp min serie Wolfina, (se kategorier).

Bara tre timmar senare fick jag ett meddelande från ett mangaproffs, han är ansvarig för teckna.ning där jag lade upp serien. Det är en community ungefär som facebook fast för folk som tecknar.

Han skrev att han sett den och blivit imponerad, (haha nu är jag mallig). Han skrev att han tyckte att den var bra berättad, med varierad sidlayout, fin rasterteknik och flera underbara rutor. Kul eller hur?

Sedan skrev han att han skickat ett utskick till Teckna manga-gruppen och att han la upp den på den sidan jag skrev om i inlägget framhävd. Han skrev också att han förstår om jag vill teckna manga som yrkesval och att jag absolut ska jobba vidare med det i sikte. Sedan skrev han lycka till i fortsättningen.

Så vad tycker ni snäll människa eller hur?

I vilket fall kolla här:

En bild på de populäraste bilderna av 12,600

10 av dem är mina:P


 

Gissa vad, stall. Och mamma köpte glass!!!

Har inte funnits laktosfri vanlijglass på ICA på jättelänge! Mums!

Jag sydde klart kepsen som jag har sytt om. Ja... Det gjorde jag i af idag.

Det gick inte toppenbra, men jag kan nu stoppa genom hästsvansen där, det var poängen, fast hålet blev lite väl stort. Kan inte vara bra på allt. Hehe.


Massa kartonger i mitt rum.


Idag red jag Amigo och sedan Figaro. Min gamla ridlärare Matilda var i stallet idag. Jag fick träffa hennes lilla bebis, så söööt. Jag ska rida en lektion på fredag för henne på Amigo. Hehe, har inte ridit lektion sen jag slutade på ridskolan innan sommarn. Och jag har inte ridit för Matilda på 9 månader.

Det är lite tråkigt att det inte blir på Figaro, det var han jag brukade rida privatlektion på för henne förut. Vi har utvecklats så enormt mkt. Han var underbar idag. Det är som att sitta på en förlängning av sig själv. Jag ger honom en signal och han gör det genast, inga betänkligheter, och han gör det villigt och glatt. Han tar för sig, bär sig själv och tar i. HÄÄRLIGT! Det är inte längre någon tvekan, jag är ranghög han är ranglåg. Jag älskar den hästen!

Målade ännu ett Figaro porträtt idag

Figaro, avmålad från ett kort.
Bilden är avmålad från ett fotografi.

Framhävd

Jag blev framhävd! http://tecknamanga.blogspot.com/2009/09/wolfolina.html

Jag blev glad! Wolfina är numera publicerad på en större blogg!

Stall idag med

Åh, jag är så glad och nöjd med hästarna. Asså det går att beskriva på ett litet löjligt sätt. Vi tränar och levlar upp liksom. Hehe, förstår ni? Som i ett spel. Den senaste veckan levlade vi. Haha. Kan beskriva det ungefär som att hästarna har gått från småsega till pigga. Har blivit otroligt mkt mer uppmärksamma. Alltså vi har levlat:P.

Jag var tvungen att bromsa Figaro idag. Han var för snabb. Har bara hänt vid tävling tidigare för att han har varit uppjagad. Och det kändes som om han dansade. Hehe. Jaja... Låt mig överdriva. Jag gillar att göra det.

Eftersom båda hästarna har förändrats positivt fungerar alltså horsemanshipfilosofi direkt från hästryggen. Inte för att det var någon överraskning. Jag kanske borde skriva att det är jag som levlat.





I vilket fall
så följde Lukas med när jag hämtade in Hobbe(shettis), Figaro(fjording) och Amigo(korsningsponny). Ja, han kröp helt enkelt under två grindar efter att han bestämt sig för att följa med. Helt livsfarligt. Lös häst på väg till stallet. Höll sig med de andra som tur var, och det kom inga bilar. Men vad skulle jag göra? Har redan tre hästar i händerna. Lämnade honom åt sitt öde ungefär. Shit, jag var nervös. Men inga bilar och han gick lugnt in i stallet. De andra 3 shettisarna stannade i hagen, tur för mig.

Visst går det att leda fyra hästar men jag hade ingen chans att få tag i honom. Han var lite glad och kände sig väl jävligt stolt över sig själv. Kan nämna att elen var på i båda grindarna, morr*. 

Lukas inne i hagen, där han ska vara.


Kräver tid

Idag är packningen igång, på allvar!

Alla stallsaker är i väskan. Vilken full väska det kommer bli. Och för varje kg övervikt går jag back 105 kr. Det är inte rättvist, jag måste ju ha med mig att leva av. Kommer inte få med mig några "civila kläder" alls ju. Men tro nu inte att jag klagar. JAG ÄLSKAR TANKEN PÅ ATT ÅKA TILL SPANIEN!!!

Jag är bara lite rädd för Arlanda, flygplanet, byten och att jag inte ska hitta den som plockar upp mig.
Att väskan ska försvinna
Att något viktigt blir bortglömt
Att något hemskt händer
Att jag går vilse....

Att jag...

Jag tror att jag börjar få resfeber, 1,5 vecka kvar nu. 11 dagar. Jag längtar men vill ändå att tiden ska gå långsamt, låter det vettigt?

12 dagar kvar. Klappade kor!

Mamma var underbar och plockade ner väskor från vinden. Nu har jag ingen ursäkt att inte packa.

Diskuterade handbagage. Hade ingen bra väska. Lösning: Vi åkte till coop och köpte en lagom stor.

Jag gick även på en 7,5 km lång promenad, med mamma. Vi stannade och lockade på kor. Otroligt nog kom de ganska snart upp till staketet och lät oss klia på dem. Varför i hela friden vi ville klia på kor? Jag vet inte, de var underbart gulliga. Jättesnälla ögon. Det var nog ungdjur mest tror jag. Kor är buffligare än hästar, har lurvigare päls, bredare huvuden(med massa kraft i) och har horn. De var inte skitigare än hästar och inte luktade de illa heller, till min förvåning. Men däremot har de en tunga som sandpapper och de dreglar lite på varandra^^. Det är första gången jag klappat på en kossa. Klappat på tjurar i ladgård tidigare.

Lite dåliga bilder från mobilen:



 





Hejdå kossorna!

Skiss till färdig



Tra lal a laaa! Figaro porträtt!

Jag orkade inte skriva igår. Trött.

Mamma har slängt ned massa kartonger åt mig nu. För att jag ska kunna plocka undan i mitt rum, ta bort saker som dammar, det ska ju inte användas på 8 månader. Härligt, storstädning och rensning.

Igår i alla fall.

Jag åkte till stallet på morgonen, lekte Parelli med Figaro, han var superuppmärksam. Tyckte att det var roligt tror jag. Han är så underbart tillgiven nuförtiden. Det är svårt att beskriva men han tittar alltid på mig. Har stenkoll. Helt underbart. Och han följer mig, han lyssnar på mig och han vill vara med mig, jag kommer dö av saknad i Spanien.

Mitt försök till porträtt: (Har målat Alex, Miracolo och Dandy på liknande sätt tidigare, de är tidigare sköt/medryttarhästar, fast aldrig på datorn. Målar i vanliga fall inte på datorn.)

Bilden är avmålad från ett fotografi

Farah hade tid för mig igår:P. Vi lagade bland annat mat. Ganska mkt improvisation men det blev supergott.

Kollade på Idol. Det var sista chansen och bara en av två superduktiga skulle gå vidare. Jag blev minst sagt glad när båda fick gå vidare. Jag har lätt för att bli glad.

Red Amigo, han var bra, galoppen gick toppen så vi prövade lite förvänd galoppp, det gick inte toppen men man måste börja någonstans.



Jag var miljövänlig idag och tog tåget

Sprang utan MUSIK!!! Hur gick det till kan man fråga sig. Jo, asså det är lite stökigt i mitt rum och ja... Jag hittade inte min ipod:P

Åkte till Nynäs och träffa Amra. Hon pluggar nu den rackarn. Alla verkar ju göra vettiga saker. Men jag tog tåget och inte bilen! Jag tyckte att jag var jätteduktig.

Käka hamburgare med pommes frites erkänner att många pommes gavs till de närgågna småfåglarna och kråkorna men men, jag hoppas det inte tar livet av dem bara.


Glömde kameran hemma, så inga bilder alls.


Vi softade lite och glodde på MTV music video awards, tror att det blev rätt så. Det gick på en finsk kanal så det var roande att läsa finska texten. Green Dayille! Eminemille! osv. vet inte varför de extra bokstäverna är med i slutet av namnen. Respekt? eller? Kanye West var väldigt taskig mot Taylor Swift föresten. Hon har just vunnit pris för bästa kvinnliga musikvideo eller nåt liknande och han går upp på scenen (säkert påverkad av något) och konstaterar att Beyoncé borde ha vunnit istället. Stackars Taylor. Kan ju även tillägga att publiken efter det buade åt hans namn och skrek Taylor tayor taylor. Så de var åtminstone stöttande:P

Figaro levde upp

Idag lekte jag och Linda de sju lekarna med Figaro.Han hade jättekul. Det var underbart att se hur han blev ivrig och alert. Jag måste få honom i den sinnestämningen nästa gång också om jag kan. Å duktig var han också.


Amigo fick leka också en kortare stund. Han överraskade. Jag gissade att han skulle uppföra sig bättre men han uppförde sig inte bara bättre utan helbra. Kanon! Var superduper samarbetsvillig, alert och lättlärd.

Får be mamma att filma lite på söndag.



Bilden är inte från idag, då hade Sockan och Ronija varit med också. De är nyopererade så de stod inne. Var så stolt över båda hästarna idag som jag hade öppna boxdörrar till hela tiden men de gjorde inte ett enda försök att gå ut. Jag är så stolt! (Inte Sockan och Ronija, de stackarna har boxvila de hade varit elakt att försöka med dem).

Men Figaro och Amigo har fattat grejen. Duktiga pållar eller vad tycker du?

Glad jag blev!

Jag har en prenumerant på youtube!!! Yej!!!

Vadå, det är en stor grej för mig, okej.



Min träning, jo jag har faktiskt bestämt mig för att vara så snäll mot mig själv att jag inte behöver springa de dagar jag rider två hästar. Vilket jag gjorde i förrgår när jag slarvade. Sprang igår. Träningsvärk i magen igen. Fattar inte varför det inte sätter sig i benen.

Me drawing a mangagirl

This is a testvideo. The character became so cute so I want to publish it anyway. I'll try to translate my mumbling.




Helt otroligt

Tittade på Oprah Winfreys show idag, händer inte så ofta vet inte ens hur det stavas.

I alla fall: Det handlade om 90-talets skandaler. Det som fångade mitt intresse var om Lorena Bobbitt, en kvinna som skar av sin mans penis när han sov. Ja, varför blev jag intresserad av den, haha.

Det som är det mest irriterande är att de inte säger något om att mannen blev dömd för misshandel och våldtäckt. I slutet av intervjun påpekar de bara, John förnekade anklagelserna.

Det måste ju ha saknats bevis eller något. Domstolen insåg så mkt som att stackars Lorena befunnit sig i ett sinnesjukt tillstånd vid dådet. Hon befanns inte skyldig och fick inte fängelse. Men det är så fult för det innebär ju egentligen att de trodde på att hon blev misshandlad psykiskt och fysiskt. Men inget straff fick han. Okej, kanske var straff nog att få penisen avskuren. Men de satte faktiskt tillbaka den igen. Han medverkade tydligen i porrfilmer efter "tragedin" så det var säkert inget fel på den heller. Lorena har ett långvarigt lyckligt förhållande nu och ett barn. Tur för henne.

Jag funderade på varför hon inte bara lämnade en sådan man. Men det tog de upp, och hon var en sådant där typiskt offer som tror på mannen när han ber om ursäkt. Som försöker sitt bästa för att rädda sitt äktenskap.

Nu jobbar hon för att minska våld i hemmet och har lämnat händelsen bakom sig.

Jag tycker (med risk att låta feministisk) att mannen borde ha straffats för att hon led så pass av hans penis att hon blev galen och skar av den. Vad tycker du?


Trött ju!

Du får bara klappa ihop idag om du lovar att inte klappa ihop imorgon.

Vad pratar jag om, hehe träning såklart.

Jag sprang med Figaro i några minuter, hur jag vill definiera "springa varje dag" är min ensak. :P

Det som stör mig mest är att jag är taggad på att gå ut och ge järnet det är bara det att kroppen inte riktigt vill.  Red både Figaro och Amigo, mockade 5 boxar (behöver inte nämna att boxarna var nästintill rena), och har sprungit de senaste dagarna undanflykter undanflykter. Jag får nog ge mig ut och springa ändå om en stund jag har ingen anledning att låta bli.

Har jag nämnt hur lättlärd Figaro är? Har lekt en hel del horsemanship lekar med honom tidigare. Efter att jag sett Linda hantera sin häst bad jag honom om mer. Jag fick det. Helt otrolig häst. Han fattade jättesnabbt. Dels för att han var hur samarbetsvillig som helst redan från början. Jag började dagen med att bli gnäggad åt av honom när jag hämtade dem i hagen. Båda går fram till staketet och hälsar. Underbart!!!!

Figaro gnäggade åt mig!! Det har hänt några gånger men inte på jäääättelänge. Som jag skrivit tidigare har han inte ens velat komma in. Vilket mirakulöst försvann i samband med att jag skrev om det...

Jag lekte 6 av 7 lekar. Hade ingen aning om att han var så känslig för psykiskt tryck. Ja, det är precis vad det låter. Jag glor på rumpan och han flyttar på den. Skithäftigt!

Lekte cirkelleken, han springer runt mig i trav, ganska nära, repet var inte sträckt iaf. Sedan glor jag på rumpan och han flyttar på den och går in till mitten. Haha, löslongering här kommer vi.

Lekte jojo också. Då backar man hästen genom att skaka på repet. Fattade han? Inte ett smack, inte från början. Men i slutet då var han jätteuppmärksam och backade när jag ville att vi skulle träna squeeze. Han ska även gå framåt när man bjuder in honom. Sedan backa igen, därav namnet jojo.

Squeeze är en annan lek. Hästen ska gå mellan dig och en grej. Jag tränade detta genom att ge en handsignal. När han inte fattade det gjorde jag samma signal och drog i repet. Han fattade fort. Så vi kan snart göra det lös också.

Han är inte intresserad av godis, klart han gillar det i mkt små mängder. Men han är inte intresserad av att jobba för mat. Han är däremot mkt intresserad av att jobba för att bli kliad bakom öronen. Så det var gulligt. Du kallar in hästen och huvudet dyker in under ens arm.

Mkt detaljer idag.

Vänskapsleken, tryckleken, psykiskt tryck, jojo, cirkel och squeeze. Vad vi inte tränade var sidvärts. Det känns lite för svårt.

Min dag idag

Började dagen ganska sent. Inget som hindrade mig så varför inte sova bort hela förmiddagen.



När jag kom till liv sprang jag en runda efter frukost. Bra, 4:e dagen. Kan muslimer fasta kan jag springa. Men jag har världens träningsvärk i magen, inte i benen, i magen....



Dusch (är en mkt positiv grej, man kan slappna av, tänka och man blir ren och luktar gott.)



Sedan gav jag mig av till Linda, en tjej jag träffade för ett tag sedan när jag var ute och red. Hon sysslar med horsemanship Parelli. så jag bad henne att lära mig mer om det. Jag var med henne och hennes man i två timmar. Pratade en massa om horsemanship. Det roligaste var att se på när hon bland annat utförde de sju lekarna med en av deras hästar. Det var jätteintressant. Jag har insett att jag är lite för mesig med Figaro. Jag fullföljer inte. Jag kräver inte allt som han behöver att jag kräver för att bli helt samarbetsvillig. Vi är på god väg, no doubt about it, eftersom det är mkt som stämmer bra men vi har en lång väg kvar.



 Jag bad Linda att visa mig hur hon skulle leka de sju lekarna med Figaro. Så det blir nog av på onsdag. Kan inte skjuta upp saker och ting, hehe snart avgång. Så jag ser fram emot onsdag, men kommer inte kunna hålla mig från att leka lite när jag ändå ska dit imorgon.



Red den stora vita hästen Lisa idag. Istället för Figaro som redan hade gått en gång. Red ut med Malou och Amigo, galopp på åkrarna!!!^^ me like! (jag hade MVG i Engelska så jag vet att det ska vara: I liked that!)



Det har blivit mkt rida andra hästar i stället för Figaro på sista tiden, men det är han som är min älskling och bästa vän. Bästa djurvän då. Jag kommer sakna honom enormt mkt i Spanien. 8 månader utan Figaro. Just nu känns det tyngre än 8 månader utan familjen. Att lämna Farah känns också himla tungt.



Men mamma vädrade sina förhoppningar idag, haha, det var kul att höra men jag tvivlar på dem i dagsläget. Hon sa ungefär såhär: Jag berättade att du skulle plugga i Linköping till hösten. (Nu nämner jag inga namn) hade tyckt att jag borde rida på Flyinge som beridare. Mamma hade tydligen hållit med. Min åsikt: Ehm, så mkt lär jag mig nog inte i Spanien så att jag kan bli beridare på Flyinge. De är extremt duktiga där Haha, vem vet om tio år kanske. Men jag är inte dum, jag tvivlar inte heller på att jag kommer att utvecklas enormt i Spanien. På det ena eller det andra sättet.



 Sätt 1: Det är ett skitställe jag lär mig ta vara på mig själv och skaffar erfarenhet av knäppa hingstar. Haha. Lär mig leva på ekonomiskt minimum, laga mat och handla själv osv.


Sätt 2:
Det är som jag tror och hoppas att jag får ridundervisningen jag är lovad på de där vältränade spanska
hingstarna. (Men jobbar arslet av mig resten av tiden)



 Oavsett hur det blir så är det en erfarenhet och erfarenheter utvecklar en. Men Linköping blir det nog om jag inte ändrar mig.



Hur har din dag varit?


Missade 12an: Wolfina del 12

Min lilla serie. Läses från höger till vänster. Ja japansk stil typ. Den var till en tävling, max femton sidor och japansk läsordning. Annars hade jag gjort den vanligt så man läser höger till vänster. För resten av serien tryck på kategorin Wolfina.


Antingen eller...

Alla mina tidigare träningsförsök har gått ut på att springa några ggr i veckan.

Det har aldrig fungerat. Äsch, jag springer imorgon, tänker jag bara då. 

Så mitt senaste är att springa varje dag. Jag har hållit det löftet i tre dagar. Alltså jag har sprungit tre dagar i rad. Jag måste bara säga att jag är dålig egentligen på att hålla igång träning så vi får se hur många dagar jag håller ut. Ni kan ju alltid slå vad.

Björn Gustavsson i Parlamentet. Han e så rolig tycker jag.





Wolfina del 15



Sista delen i min lilla serie. Läses från höger till vänster. Ja japansk stil typ. Den var till en tävling, max femton sidor och japansk läsordning. Annars hade jag gjort den vanligt så man läser höger till vänster. För hela serien tryck på kategorin Wolfina.


Full galopp över åkrarna!

Jag lovade ju mig själv att jag ska springa, varje dag. Även om jag inte trodde på det och ingen annan tror på det. Jag joggade iaf 4 km idag. Fast jag fuskade lite för jag sprang i 3 minuter och gick i en minut hela tiden. Allt för att hålla motivationen uppe. Det gick förvånansvärt lätt när jag tränade på det viset, a keeper. tog 24,24 minuter.


Jag red ut på Amigo ensam idag. Feg som jag blivit hade jag inte planerat det. Vill inte rida ut ensam. Men red uppenbarligen ut ensam ändå. Det var jättekul! Jag älskar att rida ut ensam, det är bara du och hästen och du kan göra vad du vill. Inom rimliga gränser. Brukar oftast göra som jag vill när jag rider med andra också måste jag erkänna. I alla fall. Det är härligt att galoppera på en livlig ponny över stubbåkrar och ängar.


Snart idol och ostbågar!!!


Vill lägga in lite fina hästbilder: De gör sig så bra på kort.

Ronija

Observera bakbenets vinkel. Hehe det ser roligt ut i mina ögon.






Jag är så glad för jag är nöjd

Jag har funderat på vilket som är det värsta ögonblicket i mitt liv och inte kommit på något.

 

Sedan har jag funderat på om det är någon händelse jag vill ändra på eller få ogjort eller om det är något beslut jag ångrar att jag fattade.

 

Det är det inte.

 

Inte för att det aldrig hänt, dåliga, pinsamma och jobbiga saker i mitt liv. Utan för att även dåliga erfarenheter är bra erfarenheter. Och bara senast då jag bröt nyckelbenet och blev tvungen att stanna i Sverige längre än jag hoppats på. Det har varit bra erfarenheter. Det har lett till bra saker.

 

Livet är bra och dåligt men utan det dåliga skulle man inte veta när något är bra. Om något borde jag uppleva mer dåliga saker så att jag lär mig att uppskatta lycka mer än vad jag gör nu.

 

För jag är lycklig.

 

eller nöjd:)




Träning träning

Tankeläsaren Cathrine  bad mig att ffölja med ut och jogga imorse. Helt otroligt hon hade inte ens sett min annons.

Jag skrev nämligen såhär på facebook igår: Finns det någon hurtig ösmobo som vill ut och jogga med mig några gånger de närmaste tre veckorna? Det är så trååååkigt ensam. Du får inte vara så vältränad för jag är helt otränad.

Så med andra ord, tankeläsare. Jag är grymt otränad efter olyckan, inte så jävla tränad innan heller måste jag medge, men vi tog oss runt ringvägen och tränade även i de underliga träningsredskapen de har satt upp där.

Älskar att träna(efteråt) för då är jag jättenöjd med mig själv.

Men nu har jag gjort det. Förhoppningsvis kan jag fortsätta jogga (varje dag, varje dag? Are you crazy?) de närmaste tre veckorna.

Handlar bara om lite motivation.

onsdagen

Red Figaro och Amigo igår. Red barbacka för första gången sen olyckan, undantag en gång i skritt då jag absolut inte borde ha ridit, 2 veckor eller mindre efter att jag bröt nyckelbenet. Jaja, är man beroende av hästar så är man.

Ledde hästar på ett för mig nytt sätt. Två hästar i en enda hand istället för en i varje hand. Varför? Jag vet inte det fungerade och jag hade en hand ledig till grindarna och allt vad man nu ska ha en extra hand till. Jag trivdes så, ska fortsätta med det.

Wolfina del 14

Min lilla serie. Läses från höger till vänster. Ja japansk stil typ. Den var till en tävling, max femton sidor och japansk läsordning. Annars hade jag gjort den vanligt så man läser höger till vänster. För resten av serien tryck på kategorin Wolfina.



Smileys

Jag tyckte nyss att jag var jättesmart. Googlade på smileys. Varför, jo om man ska rita serier måste man få idéer till knasiga ansiktsuttryck.

Och det är precis vad det här är:
1.


2.


3.


4.


5.






Vilken bild gillade ni bäst?


Wolfina del 13

Min lilla serie. Läses från höger till vänster. Ja japansk stil typ. Den var till en tävling, max femton sidor och japansk läsordning. Annars hade jag gjort den vanligt så man läser höger till vänster. För resten av serien tryck på kategorin Wolfina.



Wolfina del 11


Mina ridbyxor

Jag hart inget intressant att komma med idag. Hämtade ut mina beställda ridbyxor. Köpta från http://horze.se
Horze Grand Prix ridbyxor med knäförstärkning, rutiga, dam (Klicka här för en större bild)
Loading Zoom, please wait
Loading Zoom, please wait

Annars hjälpte jag mamma att handla, åkte till apoteket köpte nässprej och antiseptisk kräm till resan. Vadå? Jag kan ju bli förkyld eller skada mig!

Jag har helt enkelt haft alldeles för mkt tid att fundera på den här resan.

Inte mkt som händer annars idag. 

Stockholm shopping

Stockholm med Cathrine. Cathrine! Har kommit hem från England Cathrine är hemma från England lalalalalalala!

Vi spontan tittade på bio och såg Sommaren med Göran. Underbar film, den var rolig. Såg Bruno för ett tag sedan men det var ingen höjdarfilm.



Underbar film^^ Han är så underbart klumpig och klantig. Eller med andra ord lite korkad.

Gick till en stor skoaffär i sergelgången nära gallerian. Jag har aldrig varit där förut. Massor av skor. Billiga så vill du ha massor av skor ska du åka dit. Affären hette Deichman. "Sergelgången 3. Märkesvaror till låga priser. Europas största skokedja"



Hade bland annat köpt de här om jag haft pengar:



Inhandlat:

jeans på HM, har aldrig köpt HMjeans förut men de satt bra och var rea på. 300 kr.
Fick en 20% rabatt lapp i dörren som jag tyckte att jag var tvungen att utnyttja så jag köpte två varor till. Shower, schampoo conditioner, tre i ett, sparar plats i resväskan
och strumpor. Man kan aldrig få nog med strumpor.
På Åhlens köpte jag:
Den rosa pennliknande grejen, det är en handsprej mot bakterier. Tänkte ha det då jag reser.
En av småburkarna är en minihårspray, och de genomskinliga är för vätskor bland annat shower and shampoo som ska med på resan.



Köpte födelsedagspresent till syster men mer kan jag ju inte säga eftersom hon kanske läser det här. 

Och jag var duktig och växlade pengar (så att de blev en annan valuta).

Söta Cathrine

 

 Duvor med orange ögon, har aldrig lagt märke till att de har det förut, det är lite läskigt ju.




Glöm inte att gratta Hannah på http://hannahstrauss.blogg.se/ hon fyller nämligen år idag.

Jag sitter kvar vid tvn. Det som rullar nu är Pirates of the Caribbean, som går på kanal 9.


Wolfina del 10


Bilteckning och städning

Städning rensade gamla historier och teckningar. stor hög och påse.

 

Massa skräp

Teckning i bilen 
inte jättelätt det skakade.




Men det är ju tråkigt att åka bil. Det är kul att köra.

Jag skriver och tittar på Cesar- Mannen som talar med hundar, samtidigt. Love Cesar, alltid lika bra.


Östhammar

"Skriv inte när du åker bort skriv när du komit hem igen." citerar min pappa.

Igår åkte jag och min familj till Östhammar, min morfar fyllde 70 år, så många i släkten kom, kusiner, kusinbarn, moster, morbror allt som allt 24 personer, tror jag, jag räknade inte.  Men det var trevligt i alla fall.

Födelsedagsbarnet eller snarare jubillarien(hur det nu stavas) som mormor kallade det: Morfar 70år.
"Vem vill ha ägg?"



Släkten på stadsvandring. "Barnvagnskaravan?" nä kanske inte.





Tyvärr suddig bild på den nyblivna lilla familjen.



Yngsta medlemmen i släkten

 

Charmigaste av alla



Jämnåriga kussen



2 av 3 hundar som deltog i festligheterna, nja i alla fall nästan. 



Mormors skapelse. Ja, det är riktiga äpplen.



Lillebror och pappa (som retas)



Sammanfattnigsvis trevlig kväll och morgon.


Wolfina del 9


Amigo-vän

Amigo vill gå ut i hagen. Släpp ut mig nån gång!!
Amigo vill gå ut i hagen. Släpp ut mig nån gång!!

Pinoccio vilar lite

Pinoccio vilar lite



Det var bara Ronija som orkade släpa sig igenom hela hagen för att hälsa.
Medans de andra stod allra längst bort.


Figaro hade stenkoll på mig. Han började gå för möta mig, och tacken han får är att jag tar Amigo istället. Stackars Figaro. Tror inte att han tog det alltför hårt (tyvärr).




Hade en bra dag i stallet men ska inte tråka ut er med fler detaljer.

En testvideo i riktig tid, med andra ord långsam.



observera dikten längst ner om du går in och kommenterar det här klippet.

Ljudböcker? Bra eller dåliga, vad tycker du?

Jag älskar att läsa bra böcker. Men jag kan inte ta mig igenom böcker beordrade av lärare (om de inte är bra) eller ljudböcker.

Varför inte ljudböcker?
Jag vet inte, jag vet bara att jag har påbörjat men aldrig avslutat en ljudbok.

Det kan bero på att jag kan läsa ut en bok såpass mkt snabbare. Läste exempelvis ut fjärde twilight boken dagen efter att vi köpt den. Me love those books!

Ljudböcker är mera till för de som inte älskar att läsa eller som läser långsamt.

Varför jag tog upp det här ämnet? det ligger en halvgenomgången ljudbok på mitt skrivbord och jag vill inte lyssna klart på den heller. Det enda ljudet min dator ska ge ifrån sig är musik. Sweet sweet music!





Lite mer verklighetstrogna bilder än det vanliga:




   

   

   


Wolfina del 8


Notis

 

Jag red ut med två underbara systrar idag. Jenny och Lisa. Det var jättekul att träffa dem igen för det var längesedan sist. Förhoppningsvis hinner jag täffa dem igen innan jag åker. Träffade även lilla Tove, också underbar såklart. Hon red det nya inköpet, nä det var inte sant det är på foder. Beliss hette hon iaf, var grymt söt och vad jag förstår trevlig me. Hon är utseendemässigt mkt lik en annan ponny Ronja, som tyvärr inte mår så bra. Får se hur det går för henne.

 Släpade Jenny och Lisa igenom grunderna för horsemanship, med andra ord jag spammade deras hjärnor så att de inte kommer komma ihåg ett ord jag har sagt.

 

Jag lärde mig dock lite ny spanska, att siempre betyder alltid och att soy är jag är. Haha, kanske hjälper mig. Just de: Soy sueca, hablas inglés? no? tu parles francais? hablas sueco? Jävlar! Sen är det kört eftersom min spanska är beyond skröplig. Den existerar knappt.

 

Grunderna i horsemanship är enligt mig, á la Marie:

Att inte låta sig flyttas på,

att flytta på hästen,

att ha sitt eget personliga space,

att kunna röra hästen överallt inga undantag (okej rumphålet med område är undantaget),

att flytta undan hästens huvud då man byter sida, (inge mer springande under halsen med andra ord).

Hästen bör ha ett öga eller ett öra mot dig och vara uppmärksam och stilla då du borstar den.

Bara dessa enkla grejer får hästen att visa tecken på samarbetsvilja och undergivenhet såsom tuggande och slickande runt munnen. Om den blinkar mkt funderar den på vad du har för dig.

 

När jag skriver om horsemanship kommer jag att tänka på min egen fräckhet idag. Vilken jag är stolt över. Under ridturen stöter vi på en horsemanship utövare á la Parelli mitt i utförandet. Jag börjar prata och nu har jag namn och telefonnummer och ska besöka henne för att lära mig mer. Hehe, fräckhet som sagt.


Spanska

Stämmer det här?

Jag heter-
Me llamo

Jag vill åka till- Quiero ir a

Jag vill köpa- Quiero comprar

Tack så mycket- Muchas gracias

Ursäkta mig- Con permiso

Pratar du Engelska?- ¿Habla Inglés?

Vad bör man mer kunna säga?


Wolfina del 7


Sviniga flunsan

Johan säger: Hej jag undrar om det finns något gemensamt med de som omkommit i influensan eller om det bara handlar om otur?

Maria Brytting säger: Hej, Merparten av de som har dött i nya influensan har tillhört riskgrupperna (hjärt-, lungsjuka, gravida, svårinställd diabetes, kraftig övervikt, immunsuppresion osv.). Det är således flera olika orsaker varför vissa personer drabbas ovanligt hårt av influensan.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5726495.ab

Det är precis det här jag också undrat över. Men nu vet vi varför tjugoåringar har dött i svininfluensan.

Jag vill vaccinera mig mot svininfluensan när det blir tillgängligt för jag vill gärna ha det skyddet innan jag åker, men är inte det egoistiskt av mig att ta av vaccinet när jag inte tillhör riskgrupperna. Jag vill inte bli sjuk, men jag bör inte drabbas så hårt att jag dör ifall att jag får den. Jag vill inte sno någon annans vaccin. De säger vidare i artikeln att alla lär vara vaccinerade inom 6 månader. Vaccinet kommer in i slutet av september. Jag åker i slutet av september. Chansen är inte särskilt stor att jag kommer prioriteras. Men jag hoppas att de har tillräckligt mycket vaccin i början att det räcker till mig.

Så är jag egoistisk eller inte?

Jag måste ringa vårdcentralen och fråga.


Jag ritade lite



Ritade Jerry idag(fråga mig inte varför)


Jag vet han ska vara lite bredare men det var kul ändå.





Ju fler jag gjorde desto slarvigare blev dem.

Steg för steg



Del 6


RSS 2.0