Dåligt uppdaterat

Vet inte vad jag ska skriva. Gör ganska mkt samma sak varje dag.

Fast det blir kallare. Klockan är 22.22 och man kan inte ha t-shirt ute för då fryser man:P.

SarahJane ska åka till finland i 8 dagar, typ nästa vecka. Ska ha hand om alla hästarna, hundarna och hennes katter. Hoppas att det går bra.

Russin, till 33% gratis:P Jag tyckte det var roligt.



Capitan 4 år


Så nu orkar jag inte ladda upp fler bilder



Mina spanska hästteckningar

Jag ritade Embrujo


Embrujo

och Torero med Sarah-Jane



Självklart inte identiska.

Annars då? Jag var ledig idag så har tagit det väldigt lugnt. Har ätit mkt och softat. Ritat också som ni ser.


Två veckor

Idag fick jag inte "skäll" utan gjorde allting som jag skulle, Det har alltid varit några smådetaljer varje dag som varit fel. Senast var det en borste som inte fick användas på benen, innan dess var det höt som skulle läggas på cementen och inte på bädden. Sådana små detaljer som jag inte lärt mig än. Men idag fick jag inget påpekande om något, och jag fick ett bra jobbat istället. Yes!

Men påpekanden behöver oftast bara komma en gång, de är logiska jag har bara inte tänkt på dem:P

Har massa bilder. 159 stycken. Vill inte ladda upp dem idag, men de kommer. De kommer.

Det är massa gäster här som ska rida så det är fullt upp. Men nu på kvällen åt jag middag med alla, grillat med feststämning. Det var trevligt. Finns två babbliga amerikanskor (inte lite babbliga, värre än mig) och en barnfamilj. Amerikanskorna åker hem imorgon.

Det är trevligt med gästerna, för de som varit här hittills har varit trevliga. Så vill du rida i Spanien är du välkommen hit. Du blir som en finsk gäst Carita sa: behandlad som en prinsessa.

Inte behöver du rida heller.

Vill du köpa en spansk häst ska kan jag be SarahJane att kontakta dig hon säljer spanska hästar i vilken färg som helst till vilket pris som helst. Med andra ord hon har massor med kontakter.

Latest vids with drawings



Idag

Jag har gjort framsteg på hästryggen, SarahJane sa att fortsätter jag så är det toppenbra. Har ändrat min hållning avsevärt.

 

Börjar hinna med nu också. Hinner göra det jag ska. Det är jätteskönt.

 

Så fingret är bättre nu och har slutat blöda.

 

Ibland får jag lite hemlängtan om jag gör misstag, men de blir färre.


Lilla smala Zolsi som jag borstat n del nu. Är typ ett och ett halvt år.
Lilla smala Zolsi som jag borstat en del nu. Är typ ett och ett halvt år. Väldigt väluppfostrad.

Alla undrar om jag trivs, tycker att jag inte skriver tillräckligt. Jag tänker stanna till maj, alltså jag trivs. :)


Aj aj

Jag skulle öppna en konservburk idag under siestan, jag klantade mig och skar upp fingret. Det blöder och blöder. Det var vid kl. 14 och nu är klockan 22.35 och det blöder fortfarande. Lite läskigt.


Annars är allt ändå bra, har utvecklats positivt i min sits. Så jag har fått bättre hållning. Det är jag glad över. Red på Faruco idag, en av de mindre hästarna, alldeles lagom stor.

Hade Enredoso i round pen, det var kul för jag behöver inte göra så mkt för att han ska lyssna. Så det blir roligt för Figaro när jag kommer.


Efter 5 dagar

 

Nu har jag varit på gården i 5 dagar. Jag har snappat upp så pass mkt att jag sedan igår klarar av att ha morgonen och kvällen ensam. Utan att någon måste förklara vad som ska göras. Det är väldigt skönt för de allra första dagarna trodde jag verkligen att det skulle bli omöjligt. (och jag klarar av det utan att vars alltför långsam)

 

Så vad gör jag ungefär? Vanliga stallgrejer. (mockar inte)

 

Hästarna, mest hingstar, Torero är det inte men vet inte om det är någon mer. Har inte kollat så noga. Det är hemskt snälla och väluppfostrade hästar, och det är svårt att föreställa sig hur extremt lyhörda och känsliga de är.

 

Exempel på deras känslighet:

Red Eclipse min andra ridtur, skritt på longerlina. Om min vikt hamnade fel tvärstannade hästen. Ojoj. Innan ridturen värmde Sarah Jane upp honom från marken. Han gjorde bland annat piaff och spansk skritt. Har sett henne göra liknande med en annan häst och jag har ingen anledning att tro att inte de flesta är skolade från marken.

 

I vilket fall nu hoppar jag lite. Han var känslig. Jag blev tillsagd att föreställa mig att jag hade fötter under rumpan. Som promenerade, sedan skulle jag föreställa mig att de där fötterna gick saktare. Bara föreställa sig. Tills hästen stannade. Den gjorde det, gick saktare och saktare och stannade sedan. Och jag tyckte egentligen bara att jag tänkte men min kroppsuppfattning är uppenbarligen kass.

 

Idag fick jag arbeta med Enreruso (tror inte det är riktigt rätt namn) i round pen. Han var lös. Det absolut roligaste med det är att han var superkänslig. Han saktade jag ner mina steg och gjorde långsamma rörelser gick han långsammare. Om jag gjorde en rörelse med benen så gick han fortare. Såna små små hjälper. Fattar inte hur man lärt dem det.

 Ska få börja jobba med unghästen så mysteriet lär lösa sig.

 

I vilket fall bilduppladddnningen går supersakta och jag vill äta mat och duscha.

 


Faruco står uppbunden. Har flätor för att skydda manen.
Faruco står uppbunden. Har flätor för att skydda manen.



Vitt och fint som ni ser.



och hund såklarty. 21 hundar och 15 hästar:)

Dålig med bloggningen

Jag ska ta mig tid att ta bilder imorgon och
lägga upp dem här nästa gång. Men såhär är
det idag är jag alldeles för trött och det är
 mörkt ute:P. Jag ska ha kameran imorgon
och dokumentera allt.
Eller allt jag har tid med.

I Spanien

Så nu har jag tillgång till Internet kommer ha det då och då. Inte jätteofta. I vilket fall, Spanien. Folk pratar spanska här och alla pratar inte engelska.

Hehe, jag som inte kan spanska. Nä, men det är faktiskt så att de jag jobbar med pratar engelska så det får duga. Jag har handlat, och tagit ut pengar och hela tiden fått hjälp av Sarah-Jane för jag har inte kunnat göra det själv.

Så jag vill inte sitta här för länge, det är bra här jag ska ta kort såsmåningom det är mkt stressigt och mkt jobb. Nu är jag trött:)

RSS 2.0